Ενημέρωση με ένα κλικ

Πέντε νεκροί από ρωσικούς πυραύλους στο Χάρκοβο και πυρκαγιά στη Λαύρα των Σπηλαίων στο Κίεβο

Μαζική αεροπορική επίθεση με στόχο την ουκρανική πρωτεύουσα και το Χάρκοβο – Αντίποινα της Ουκρανίας με drone στην πόλη Τούλα της Ρωσίας.

Η Ουκρανία δέχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες μια ευρείας κλίμακας ρωσική πυραυλική επίθεση, με το Κίεβο και το Χάρκοβο να αποτελούν τα κύρια πεδία των εχθροπραξιών. Η κατάσταση κλιμακώνεται επικίνδυνα, καθώς στο Χάρκοβο ανακοινώθηκε ο θάνατος πέντε διασωστών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς, ενώ ακόμη πέντε άτομα τραυματίστηκαν.

Στην ουκρανική πρωτεύουσα, η νύχτα μετατράπηκε σε εφιάλτη με ισχυρές εκρήξεις να ταρακουνούν την πόλη. Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, επιβεβαίωσε πλήγματα σε κτίρια στις συνοικίες Ποντίλσκι και Ομπολόνσκι, ενώ ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης, Τιμούρ Τκατσένκο, σημείωσε ότι συνολικά επτά συνοικίες δέχθηκαν πλήγματα. Παράλληλα, σοβαρό πλήγμα δέχθηκε η πολιτιστική κληρονομιά, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, εντός του συγκροτήματος της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου. Το μνημείο, που ιδρύθηκε το 1051, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες του Ορθόδοξου Χριστιανισμού.

Την ίδια στιγμή, το μέτωπο επεκτάθηκε και σε ρωσικό έδαφος, με τη Μόσχα να ανακοινώνει ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην πόλη Τούλα. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα και στις δύο χώρες, καθώς η ένταση της σύγκρουσης δεν υποχωρεί.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com