Θανατώθηκε από τις Αρχές η άλκη που κάλπαζε στο κέντρο του Όσλο
Το ζώο, που ήταν εμφανώς αποπροσανατολισμένο, εντοπίστηκε να κυκλοφορεί ανάμεσα σε αυτοκίνητα και πεζούς, προκαλώντας έκπληξη στους κατοίκους της νορβηγικής πρωτεύουσας.
Σε μια κίνηση που προκάλεσε αίσθηση, οι Αρχές στη Νορβηγία αναγκάστηκαν να θανατώσουν μία άλκη, η οποία βρέθηκε να καλπάζει αποπροσανατολισμένη στο κέντρο του Όσλο. Το περιστατικό κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα περαστικοί, με τις εικόνες να δείχνουν το ζώο να κινείται ανάμεσα σε αυτοκίνητα και ανυποψίαστους πεζούς, προκαλώντας αναστάτωση στους δρόμους της πόλης.
Ο Jon Hagen, εκπρόσωπος του νορβηγικού συμβουλίου άγριας ζωής, εξήγησε ότι η άλκη ήταν έντονα στρεσαρισμένη και έφερε τραύματα. Όπως τόνισε ο ίδιος, οι συνθήκες καθιστούσαν πρακτικά αδύνατη την απομάκρυνση του ζώου από το σημείο με ασφάλεια, οδηγώντας τις Αρχές στη δύσκολη απόφαση της θανάτωσής του. Παρόλο που τέτοια συμβάντα είναι εξαιρετικά σπάνια, η υπόθεση αυτή αποτελεί το δεύτερο ανάλογο περιστατικό στη Σκανδιναβία μέσα σε μόλις δύο ημέρες, καθώς είχε προηγηθεί αντίστοιχη περίπτωση στη Σουηδία, όπου οι τοπικές Αρχές εξόντωσαν μια νεαρή άλκη που είχε εισβάλει στους δρόμους της Στοκχόλμης.