Ενημέρωση με ένα κλικ

Πακιστάν: 26 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές στα σύνορα με το Αφγανιστάν

Αντιπαράθεση μεταξύ Ισλαμαμπάντ και Ταλιμπάν για τον απολογισμό των θυμάτων μετά τα στοχευμένα πλήγματα του πακιστανικού στρατού.

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στις σχέσεις μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν, μετά από αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε ο πακιστανικός στρατός σε παραμεθόριες περιοχές. Οι επιχειρήσεις, οι οποίες έβαλαν τέλος σε μια περίοδο σχετικής ηρεμίας, είχαν ως αποτέλεσμα αντικρουόμενες αναφορές για τον αριθμό και την ιδιότητα των θυμάτων.

Το Ισλαμαμπάντ, μέσω του υπουργού Πληροφοριών Αταουλάχ Ταράρ, ανακοίνωσε ότι η στρατιωτική δράση ήταν «στοχευμένη και μετρημένη», πλήττοντας τέσσερις συγκεκριμένους στόχους κοντά στα σύνορα. Σύμφωνα με την πακιστανική πλευρά, από τις επιδρομές σκοτώθηκαν 26 ένοπλοι, ενώ καταστράφηκαν κέντρα εκπαίδευσης και αποθήκες πυρομαχικών. Ο κ. Ταράρ υποστήριξε ότι η επίθεση αποτελούσε απάντηση σε «πρόσφατα τρομοκρατικά περιστατικά στο Πακιστάν», τονίζοντας πως η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα της χώρας.

Στον αντίποδα, η κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν προβάλλει μια τραγική εικόνα για τις επιπτώσεις των επιθέσεων στις επαρχίες Κουνάρ, Χοστ και Πακτίκα. Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, κατήγγειλε τον θάνατο 13 ανθρώπων, επισημαίνοντας ότι ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται 11 παιδιά, μία γυναίκα και ένας ηλικιωμένος άνδρας, διαψεύδοντας έτσι τους ισχυρισμούς του Ισλαμαμπάντ περί εξόντωσης ενόπλων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com