Το Ιράν εκτόξευσε drones και πυραύλους κατά αμερικανικών πολεμικών πλοίων στον Κόλπο του Ομάν
Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή μετά την αναχαίτιση του M/T DAVINA από τις αμερικανικές δυνάμεις στον Ινδικό Ωκεανό.
Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στη Μέση Ανατολή, καθώς το ιρανικό ναυτικό ανακοίνωσε την εκτόξευση προειδοποιητικών πυραύλων και drones με στόχο αμερικανικά πολεμικά πλοία στον Κόλπο του Ομάν. Η Τεχεράνη προχώρησε σε αυτή την κίνηση καταγγέλλοντας το αμερικανικό ναυτικό για επανειλημμένες παρενοχλήσεις στη θαλάσσια κυκλοφορία, καθώς και για την κατάσχεση εμπορικών πλοίων και πετρελαιοφόρων, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.
Η κατάσταση πυροδοτήθηκε νωρίτερα, όταν η Αμερικανική Διοίκηση Ινδο-Ειρηνικού ανακοίνωσε την επιτυχή αναχαίτιση του πλοίου M/T DAVINA στον Ινδικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια της νύχτας, διευκρινίζοντας πως το σκάφος δεν έφερε σημαία και βρισκόταν υπό καθεστώς κυρώσεων. Σε σχετική ανακοίνωση μέσω της πλατφόρμας X, η αμερικανική πλευρά διεμήνυσε πως η επιβολή των διεθνών ναυτιλιακών κανονισμών θα συνεχιστεί αμείωτη, με στόχο την ανακοπή δικτύων που παρέχουν υλική υποστήριξη στο Ιράν, ανεξαρτήτως του γεωγραφικού σημείου δράσης τους.