Νέο Δελχί: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Flourish Stay μετά τη φονική πυρκαγιά με 21 νεκρούς
Ενώπιον της δικαιοσύνης ο υπεύθυνος της τραγωδίας που συγκλόνισε την ινδική πρωτεύουσα, καθώς έρχονται στο φως σοβαρές παραλείψεις στα μέτρα πυρασφαλείας.
Στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Flourish Stay προχώρησαν οι αρχές στο Νέο Δελχί, μετά την εφιαλτική πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 21 ανθρώπους. Η τραγωδία, η οποία έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ, άφησε πίσω της επίσης δεκάδες τραυματίες, μεταξύ των οποίων και 49 άτομα που νοσηλεύονται με εγκαύματα, κατάγματα ή αναπνευστικά προβλήματα λόγω της εισπνοής καπνού.
Αν και οι επίσημες έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «κατάλογο» παραβιάσεων των κανονισμών ασφαλείας. Η φωτιά εξαπλώθηκε με τρομακτική ταχύτητα στους επάνω ορόφους του κτιρίου, αναγκάζοντας έντρομους ενοίκους να πηδήξουν από τα μπαλκόνια τους σε μια απόγνωση να σωθούν από τις φλόγες. Σύμφωνα με την αστυνομία, ανάμεσα στα θύματα έχουν ήδη ταυτοποιηθεί υπήκοοι από τη Λιβερία και τη Μοζαμβίκη.
Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί την πιο θανατηφόρα πυρκαγιά στο Νέο Δελχί από το 2019, όταν 43 εργάτες είχαν χάσει τη ζωή τους σε αντίστοιχη καταστροφή. Το δυστύχημα επαναφέρει στο προσκήνιο τη διαχρονική συζήτηση για την κατάσταση των υποδομών στην Ινδία, όπου η συστηματική παράλειψη των πρωτοκόλλων εκκένωσης και ασφαλείας έχει οδηγήσει σε πολυάριθμες τραγωδίες στο παρελθόν.