Ενημέρωση με ένα κλικ

Νεκρή πτεροφάλαινα δέκα μέτρων εντοπίστηκε σε παραλία στο νησί Ιλ ντε Ρε

Το κήτος των 12 τόνων εξόκειλε στο ανατολικό άκρο του νησιού, με τις αρχές να ξεκινούν έρευνα για τα αίτια του θανάτου του.

Μια σπάνια πτεροφάλαινα μήκους δέκα μέτρων εντοπίστηκε νεκρή σε παραλία του νησιού Ιλ ντε Ρε, βόρεια του Μπορτώ, προκαλώντας την κινητοποίηση των τοπικών αρχών. Το κήτος, το οποίο αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο είδος στον κόσμο μετά τη γαλάζια φάλαινα, εξόκειλε στο ανατολικό άκρο του νησιού το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως εξήγησε ο ειδικός Ζαν Ροκ Μελάν, το ζώο είχε εντοπιστεί από το απόγευμα της Παρασκευής να κινείται κοντά στην ακτή, ωστόσο η προσπάθεια διάσωσης κατέστη αδύνατη λόγω του σκοταδιού. Ο κύριος Μελάν χαρακτήρισε το γεγονός εξαιρετικά σπάνιο για την περιοχή, επισημαίνοντας πως παρόμοια περιστατικά είχαν καταγραφεί μόνο το 1920 και το 2017.

Το κουφάρι της φάλαινας, το οποίο ζυγίζει περίπου 12 τόνους, απομακρύνθηκε από την ακτή με τη χρήση ειδικού γερανού και ημιρυμουλκούμενου. Η νομαρχία της Σαράντ Μαριτίμ ανακοίνωσε ότι το κήτος θα υποβληθεί σε νεκροψία, προκειμένου να διαλευκανθούν οι ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατό του.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com