Η διακριτική επιστροφή των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου στα Στενά του Ορμούζ
Πέντε υγραεριοφόρα διέσχισαν τη στρατηγική δίοδο τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες με κλειστούς αναμεταδότες εν μέσω της έντασης στη Μέση Ανατολή.
Η κίνηση πλοίων που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) μέσω των Στενών του Ορμούζ, η οποία είχε ανασταλεί από την έναρξη των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή, επανεκκίνησε με ιδιαίτερη διακριτικότητα. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας παρακολούθησης ναυσιπλοΐας Kpler, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαπέντε ημερών, πέντε πλοία πραγματοποίησαν το πέρασμα έχοντας απενεργοποιημένους τους αναμεταδότες τους.
Η αναλύτρια της Kpler, Λόρα Πέιτζ, επισημαίνει ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες λαμβάνουν αυστηρά μέτρα προφύλαξης λόγω της υψηλής αξίας των σκαφών και του περιορισμένου αριθμού υγραεριοφόρων στον παγκόσμιο στόλο. Το διάστημα από την 1η Μαρτίου έως τις 21 Απριλίου, μόνο το πλοίο Sohar είχε περάσει τα Στενά, και μάλιστα κενό φορτίου. Ωστόσο, από τις 22 Απριλίου, καταγράφηκαν τέσσερις επιπλέον διελεύσεις πλοίων που συνδέονται με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του πλοίου Mubaraz, το οποίο σταμάτησε να εκπέμπει στίγμα στις 28 Μαρτίου, μετά τη φόρτωσή του στο νησί Ντας. Το πλοίο επανεμφανίστηκε στις 27 Απριλίου ανοιχτά των νότιων ακτών της Ινδίας, όπως προκύπτει από τα δεδομένα των Global Fishing Watch και Bloomberg. Αντίστοιχα, το Mraweh πραγματοποίησε τη διαδρομή με σβηστό αναμεταδότη, φορτώνοντας στο νησί Ντας στις 24 Απριλίου για να εμφανιστεί αργότερα κοντά στον Πορθμό της Μαλάκα με προορισμό την Ιαπωνία. Παράλληλα, τα πλοία Al Harma και Marigold εισήλθαν στον Κόλπο κενά φορτίου κατά τις πρώτες ημέρες του Μαΐου και παραμένουν έως τώρα εκτός συστημάτων εντοπισμού.