Ενημέρωση με ένα κλικ

Τραγωδία στη Βολιβία: Τουλάχιστον εννέα νεκροί από ανατροπή λεωφορείου

Στους 22 ανέρχεται ο αριθμός των τραυματιών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο 24χρονος οδηγός του οχήματος.

Μια τραγική είδηση συγκλονίζει τη Βολιβία, μετά από τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την Τετάρτη, οδηγώντας στον θάνατο εννέα ανθρώπους και στον τραυματισμό άλλων 22. Το περιστατικό, που αφορά την ανατροπή λεωφορείου, προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των αρχών, με τον διευθυντή της τροχαίας της περιοχής, Nandy Torrico, να επιβεβαιώνει τον τραγικό απολογισμό. Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνεται ένα νεογέννητο βρέφος, το οποίο κατέληξε λίγο μετά τη μεταφορά του σε ιατρικό κέντρο.

Το μοιραίο δυστύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο Τσαγιακόγιο, ένα μικρό χωριό που βρίσκεται περίπου 240 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Λα Πας. Το λεωφορείο εκτελούσε δρομολόγιο στο οδικό τμήμα που συνδέει την κοινότητα Πισίγα, στα σύνορα με τη Χιλή, με την πόλη Ορούρο, στις Άνδεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, επικρατεί η εκτίμηση ότι η υπερβολική ταχύτητα σε συνδυασμό με την κόπωση του 24χρονου οδηγού οδήγησαν στην ανατροπή του οχήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέταση αλκοολαιμίας στην οποία υποβλήθηκε ο οδηγός –ο οποίος συγκαταλέγεται στους τραυματίες– ήταν αρνητική. Το δυστύχημα αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από περιστατικά στους δρόμους της χώρας, όπου υπολογίζεται ότι περίπου 1.400 άτομα χάνουν τη ζωή τους ετησίως, κυρίως λόγω απροσεξίας και μηχανικών βλαβών, σε μια χώρα με πληθυσμό 12,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com