Ενημέρωση με ένα κλικ

Τραγωδία με συντριβή ελικοπτέρου στη νήσο Βόρνεο

Οκτώ νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός μετά την πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου στην Ινδονησία.

Πραγματική τραγωδία σημειώθηκε στη νήσο Βόρνεο της Ινδονησίας, καθώς η συντριβή ιδιωτικού ελικοπτέρου είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και των οκτώ επιβαινόντων. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών της χώρας, το ελικόπτερο, κατασκευασμένο από την Airbus και ιδιοκτησίας της εταιρείας Matthew Air Nusantara, έχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου μόλις πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του από την επαρχία Δυτική Καλιμάνταν, το πρωί της Πέμπτης.

Όπως επιβεβαίωσε ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, Lukman F. Laisa, μεταξύ των θυμάτων βρισκόταν και ένας υπήκοος Μαλαισίας. Παρά την άμεση κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων, τα οποία εντόπισαν τα συντρίμμια σε μια εξαιρετικά δύσβατη περιοχή με πυκνό δάσος και απότομες πλαγιές, δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί επιζών. Τα αίτια της πτώσης παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα, με τις αρχές να διεξάγουν έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Η Ινδονησία, ένα εκτεταμένο αρχιπέλαγος, βασίζεται καθοριστικά στις αεροπορικές μεταφορές για τη σύνδεση των νησιών της. Ωστόσο, το ιστορικό της χώρας στον τομέα της ασφάλειας των αεροπορικών μεταφορών παραμένει ανησυχητικό, καθώς έχουν καταγραφεί αρκετά θανατηφόρα περιστατικά τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά, τον Ιανουάριο ένα αεροσκάφος του υπουργείου Αλιείας συνετρίβη σε ορεινή περιοχή παρασύροντας στον θάνατο δέκα άτομα, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2025, ένα παρόμοιο δυστύχημα με ελικόπτερο στην επαρχία Νότια Καλιμάνταν είχε αφήσει πίσω του οκτώ νεκρούς.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com