Ενημέρωση με ένα κλικ

Πρώτα πλάνα της Σίλιας Φλόρες μετά τη σύλληψη

Η σύζυγος του Νικολάς Μαδούρο εμφανίζεται για πρώτη φορά μπροστά στις κάμερες, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρώτα πλάνα της Σίλιας Φλόρες, αμέσως μετά τη σύλληψή της από αμερικανικές δυνάμεις, μαζί με τον σύζυγό της, πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο. Στα εντυπωσιακά στιγμιότυπα, η Φλόρες εμφανίζεται φορώντας φούτερ με κουκούλα, με τα χέρια σφιγμένα μπροστά στο στήθος, ενώ περιβάλλεται από ένοπλους πράκτορες που την συνοδεύουν υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Πίσω της διακρίνεται και ο Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος βγαίνει από στρατιωτικό όχημα, επίσης συνοδευόμενος από πάνοπλους ομοσπονδιακούς πράκτορες.

Η Σίλια Φλόρες γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου του 1956 στο Τινακίγιο, μια μικρή πόλη στο βορειοδυτικό τμήμα της Βενεζουέλας. Προερχόμενη από μια πάμπτωχη, πολύτεκνη οικογένεια, η Σίλια ήταν ένα από τα 6 παιδιά και μεγάλωσε σε μια πλίθινη καλύβα, με χώμα αντί για πάτωμα. Ο πατέρας της ήταν περιοδεύων έμπορος στην περιοχή.

Αφού μετακόμισε μαζί με την οικογένειά της στην πρωτεύουσα, το Καράκας, η Σίλια Φλόρες επέδειξε αξιοσημείωτη επιμέλεια στα μαθήματά της, καταφέρνοντας σταδιακά να φτάσει ως τα έδρανα της τοπικής νομικής σχολής. Εκεί γνώρισε τον Μάικελ Μορένο, ο οποίος πολλά χρόνια αργότερα θα γινόταν υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο.

Αρχικά, η Φλόρες δεν έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πολιτική. Για τα προς το ζην εργαζόταν ως στενογράφος σε αστυνομικό τμήμα, κρατώντας σημειώσεις από καταθέσεις μαρτύρων κατά τη διάρκεια ανακρίσεων. Εκεί γνώρισε και ερωτεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο, τον αστυφύλακα Βάλτερ Γκαβίντια Ροντρίγκεζ, με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά.

Η επιθυμία να στραφεί στην πολιτική ξύπνησε έντονα μέσα της το 1989, με τις εκτεταμένες ταραχές στο Καράκας. Λίγο αργότερα, γοητευμένη από την ηρωική -όπως εκείνη τη θεωρούσε- προσωπικότητα του Ούγκο Τσάβες, προσφέρθηκε να λάβει μέρος στην υπεράσπισή του. Ο Τσάβες είχε αποπειραθεί να καταλάβει την εξουσία με πραξικόπημα, απέτυχε, συνελήφθη ως στασιαστής και φυλακίστηκε.

Ωστόσο, ο Ούγκο Τσάβες είχε μέλλον. Αυτό το αντιλήφθηκε τόσο ο ίδιος, όσο και η Σίλια Φλόρες. Από την ομάδα των συμβούλων του και ενώ εκείνος τελικά θα γινόταν ύπατος άρχων της Βενεζουέλας, η Φλόρες θα τον ακολουθούσε στενά, τόσο στενά ώστε να μην τον αποχωρίζεται ούτε στον ιδιωτικό τους βίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αμφότεροι ήταν έτοιμοι να πάρουν διαζύγιο όταν συναντήθηκαν και συνδέθηκαν ερωτικά.

Το 2007, η Σίλια Φλόρες εξελέγη στη Βουλή και ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της εθνοσυνέλευσης. Ένα από τα πρώτα μέτρα που έλαβε ήταν να διορίσει περίπου 50 συγγενείς και φίλους της σε διάφορες θέσεις του κρατικού μηχανισμού. Παρά τις αντιδράσεις για τον απροκάλυπτο νεποτισμό και το βόλεμα ημετέρων, η Φλόρες συνέχισε ακάθεκτη το έργο της.

Ακόμη και οι φήμες ότι ένας από τους γιους της, παρόλο που εμφανιζόταν να αμείβεται με λιγότερα από 1.000 δολάρια μηνιαίως, έκανε ταξίδια στις ΗΠΑ και την Ευρώπη με ιδιωτικό τζετ που υποτίθεται πως πλήρωνε ο ίδιος, δεν κλόνισαν ούτε στο ελάχιστο την Σίλια Φλόρες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com