Ενημέρωση με ένα κλικ

Το πανετόνε, η νέα χριστουγεννιάτικη παράδοση που κατακτά την Ελλάδα

Ο Ιταλός σεφ Ντανιέλε Ρόσι μάς αποκαλύπτει τα μυστικά του αυθεντικού πανετόνε και προτείνει πρωτότυπες συνταγές.

Τα τελευταία χρόνια, το παραδοσιακό ιταλικό γλυκό, το πανετόνε, έχει ενταχθεί δυναμικά στα ελληνικά χριστουγεννιάτικα τραπέζια, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους φίλους. Η επιτυχία του, που έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ιταλίας, είναι πλέον αδιαμφισβήτητη και στη χώρα μας.

Ένας από τους πιο γνωστούς σεφ του διαδικτύου, ο Ιταλός Ντανιέλε Ρόσι, παρουσίασε μέσω ενός εντυπωσιακού βίντεο στο TikTok τη διαδικασία παρασκευής πανετόνε από το μηδέν. «Απαλό, αρωματικό, φουσκωμένο αργά όπως θέλει η παράδοση, αλλά με εκείνη την επιπλέον πινελιά που αναγνωρίζεις με την πρώτη γεύση. Είναι το πανετόνε που δεν «αγοράζεις»: το επιλέγεις», δηλώνει ο σεφ, τονίζοντας την αγάπη και την αφοσίωση που απαιτεί η δημιουργία του. Ο ίδιος διαθέτει τα πανετόνε του και διαδικτυακά, επιτρέποντας σε όσους τα επιθυμούν να γευτούν την αυθεντική του γεύση.

Το αληθινό δείγμα της επιτυχίας ενός πανετόνε, όπως τονίζει ο σεφ, είναι η ικανότητά του να παραμένει αναλλοίωτο όταν γυρίζεται ανάποδα μόλις είναι έτοιμο. «Κάθε φέτα κρύβει ώρες αναμονής, αγνά υλικά και μια αγάπη που δεν γνωρίζει συντομεύσεις», συμπληρώνει ο Ντανιέλε Ρόσι, περιγράφοντας το πάθος του για αυτό το εμβληματικό γλυκό.

Πέρα από την παραδοσιακή του μορφή, ο σεφ Ντανιέλε Ρόσι τόλμησε να πειραματιστεί, δημιουργώντας ένα αλμυρό σάντουιτς με βάση το πανετόνε. Κόβοντας το γλυκό στη μέση, το γέμισε με γκοργκοντζόλα, προσούτο από κοτόπουλο με βότανα, σκόρδο, αποξηραμένα ντοματίνια και καυτερή πιπεριά, προσφέροντας μια πρωτότυπη και αναπάντεχη γευστική εμπειρία. Η πρότασή του αυτή μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική για τα χριστουγεννιάτικα γεύματα ή έναν τρόπο να αξιοποιηθεί το πανετόνε μετά τις γιορτές.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com