Ενημέρωση με ένα κλικ

Επίλεκτη ομάδα του ιταλικού ναυτικού στο ναυάγιο του ιστιοφόρου στη Σικελία

Ειδική ομάδα για να καταδυθούν σε βάθος 50 μέτρων προκειμένου να διερευνήσουν το ναύαγιο.

Επτά άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στο ναυάγιο στη Σικελία μετά την καταιγίδα που είχε πλήξει την περιοχή στις 19 Αυγούστου και έκτοτε γίνονται πολλές προσπάθειες εντοπισμού κάποιων στοιχείων, για τα ερωτήματα που μέχρι στιγμή μένουν αναπάντητα, για το πως το σκάφος των 30 εκατομμυρίων λιρών, βυθίστηκε τόσο γρήγορα ώστε να πεθάνουν οι 7 από τους 22 επιβαίνοντες, με την επίλεκτη ομάδα των δυτών να βρίσκεται καθοδόν.

Το ιστιοφόρο ήταν του γνωστού μεγιστάνα της τεχνολογίας Mike Lynch, ο οποίος είναι και αυτός μεταξύ των αγνοουμένων καθώς και η 18χρονη κόρη του Χάνα φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ναυάγιο στη Σικελία: Στέλνουν ειδική ομάδα δυτών στο ναυάγιο του ιστιοφόρου  - Τα στοιχεία που ψάχνουν

Η επίλεκτη ομάδα Comsubin των έξι δυτών που έχει σταλεί αυτή τη φορά θα ψάξουν για ηλεκτρονικό εξοπλισμό, όπως CCTV και αποθηκευτικό χώρο δεδομένων, και θα εξετάσουν αν οι πόρτες είχαν μείνει ανοιχτές την ώρα του ναυαγίου.

Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να «ελεγχθούν οι δηλώσεις που έκανε το πλήρωμα του σκάφους», δήλωσε η πηγή στην εφημερίδα.

Στέλνουν ειδική ομάδα δυτών στο ναυάγιο του ιστιοφόρου στη Σικελία -Αυτά τα  κρίσιμα στοιχεία ψάχνουν - iefimerida.gr

Ο καπετάνιος του πλοίου, ο Νεοζηλανδός Τζέιμς Κάτφιλντ, είναι μεταξύ των τριών ατόμων που εξετάζονται από τις δικαστικές αρχές μετά την τραγωδία και ερευνάται για «πρόκληση ναυαγίου και ανθρωποκτονία εξ αμελείας».

Τι έδειξαν οι νεκροψίες των θυμάτων του ναυαγίου

Την ίδια ώρα, οι νεκροψίες που έχουν διενεργηθεί στα θύματα στο νοσοκομείο Policlinico του Παλέρμο μέχρι στιγμής έδειξαν ότι δεν είχαν νερό στους πνεύμονές τους, γεγονός που αυξάνει την τρομακτική πιθανότητα ότι μπορεί να είχαν τις αισθήσεις τους όταν βυθίστηκε το γιοτ, σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο La Republica.

Ο πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, 70 ετών, η σύζυγός του Τζούντι, καθώς και ο δικηγόρος της Νέας Υόρκης Κρις Μορβίλο και η σύντροφός του Νέντα δεν είχαν σημάδια τραυματισμών, υποστηρίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η νεκροψία που διενεργήθηκε στον Μάικ Λιντς έδειξε ότι πέθανε από ασφυξία λόγω έλλειψης οξυγόνου, ενώ η νεκροψία που διενεργήθηκε στην κόρη του Χάνα ήταν ασαφής.

Οι αρχικές εξετάσεις του Καναδο-Αντιγκουανού σεφ του πλοίου Recaldo Thomas έδειξαν ότι πέθανε από πνιγμό.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει