Ενημέρωση με ένα κλικ

Θρίλερ με τους αστροναύτες που έχουν εγκλωβιστεί στο Διάστημα

Το διαστημόπλοιο Starliner της εταιρείας Boeing με δύο αστροναύτες στο σκάφος,έχει αυτή τη στιγμή «κολλήσει» έξω από την ατμόσφαιρα της Γης.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η αποστολή για τους αστροναύτες Sunita «Suni» Williams και Barry «Butch» Wilmore που έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες χωρίς να μπορούν να επιστρέψουν στη Γη και συνεχίζει να παραμένει ασαφές το πότε θα καταφέρουν να γυρίσουν..

Το Starliner εκτοξεύτηκε στο Διάστημα στις 5 Ιουνίου από τον διαστημικό σταθμό Cape Canaveral της Φλόριντα, μετά από δύο προηγούμενες ανεπιτυχείς εκτοξεύσεις στις 6 Μαΐου και την 1η Ιουνίου, αντίστοιχα.

Αφού ξεκίνησε αρχικά μια αποστολή οκτώ ημερών, οι Αμερικανοί αστροναύτες Sunita «Suni» Williams και Barry «Butch» Wilmore έχουν περάσει τώρα το μεγαλύτερο μέρος τους μέσα στη διαστημική κάψουλα που είναι συνδεδεμένη με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, καθώς οι μηχανικοί επεξεργάζονται τα προβλήματα του Starliner.

Θρίλερ στο Διάστημα: Eγκλωβισμένοι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό δύο αστροναύτες του Starliner της Boeing
Θρίλερ για 2 αστροναύτες της Boeing που εγκλωβίστηκαν στο διάστημα – Πήγαν  για 8 ημέρες και είναι σχεδόν ένα μήνα – διαφορετικό

Εκπρόσωπος της Boeing δήλωσε στον Guardian ότι «προς το παρόν δεν έχουν ημερομηνία για την επιστροφή τους. Ακούγεται πάντως πως θα περάσουν οκτώ μήνες στο διαστημικό σταθμό..! »

Οι οκτώ μέρες που είχαν προετοιμαστεί οι αστροναύτες κατέληξαν σε οκτώ μήνες.. και βλέπουμε..

Σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο, το παρήγορο είναι ότι «το πλήρωμα δεν πιέζεται για να εγκαταλείψει τον σταθμό, καθώς υπάρχουν πολλές προμήθειες σε τροχιά και το πρόγραμμα του σταθμού είναι σχετικά ανοιχτό μέχρι τα μέσα Αυγούστου».
Με έναν χρόνο καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα και 1,5 δισ. δολάρια πάνω από τον προϋπολογισμό, η συγκεκριμένη αποστολή της Nasa-Boeing αντιμετώπισε προβλήματα πολύ πριν από την επίσημη εκτόξευσή της, κυρίως με τους προωθητήρες ελέγχου αντίδρασης και τις διαρροές ηλίου.

 

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει