Ενημέρωση με ένα κλικ

Πήγε για πεζοπορία με τον φίλο της και την κατασπάραξε αρκούδα

Φονική επίθεση από μια αρκούδα δέχτηκε μια 19χρονη, όταν αποφάσισε να πάει πεζοπορία με τον φίλο της στα βουνά Bucegi,  στη Ρουμανία

Τραγικό θάνατο βρήκε μια 19χρονη στη Ρουμανία, όταν η αρκούδα της άρπαξε το πόδι και την έσυρε σε γκρεμό 200 μέτρων. 

Η 19χρονη νεαρή γυναίκα που  έμενε στο Βουκουρέστι, αγαπούσε το βουνό και αποφάσισε  με τον φίλο της να περπατήσουν  περπατούσαν στο μονοπάτι, το άγριο ζώο βγήκε από τα δέντρα και την άρπαξε από το πόδι με την κοπέλα να προσπαθεί να απελευθερωθεί από τα δόντια της ενώ η αρκούδα την έσερνε σε μια χαράδρα βάθους 120 μέτρων.

Ο φίλος της πήρε το 112 για να ζητήσει βοήθεια λέγοντας ότι στο μονοπάτι του βουνού Jepii Mici, μια αρκούδα έπεσε πάνω στην 19χρονη κοπέλα του, την οποία το θηρίο σέρνει στο δάσος.

«Όλα συνέβησαν σε ζωντανή μετάδοση, ο τηλεφωνητής άκουγε τον σύντροφό της να περιγράφει ότι δέχονται επίθεση από την αρκούδα  η κοπέλα του και εκείνη την στιγμή ακουγόταν το κορίτσι να ουρλιάζει τρομοκρατημένη λέγοντας  «η αρκούδα με πλησιάζει όλο και περισσότερο»,  με τον νεαρό φίλος της να λέει στην συνέχεια ότι την έχει χάσει από το οπτικό του πεδίο.

Αμέσως χτυπάει ο συναγερμός στο ορεινό θέρετρο και οι ορεινοί διασώστες και οι αστυνομικοί αρχίζουν να αναζητούν την κοπέλα.
Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο βρήκαν τον φίλο της κοπέλας που τηλεφώνησε στο 112.
Κατέβηκε σώος στο θέρετρο Μπουστένι, ενώ αργότερα τον παρέλαβε η αστυνομία.
Για αρκετές ώρες κατέθετε στους   αστυνομικούς, ενώ βρισκόταν σε  κατάσταση σοκ και δύσκολα μπορούσε να τους δώσει λεπτομέρειες, λέγοντας ότι:

«Ήταν απροσδόκητο. Προσπάθησα να τρομάξω την αρκούδα, αλλά δεν τα κατάφερα και συνέβη… Θα προτιμούσα να ήμουν εγώ»

Το κορίτσι βρέθηκε νεκρό σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων

Μετά από λίγα λεπτά έρευνας, οι διασώστες παρατηρούν κομμάτια από τα ρούχα του κοριτσιού στο ρέμα που χωρίζει δύο βράχους, σε βάθος 120 μέτρων.
Χωρίς να σκεφτούν πολύ την απόφασή τους, ετοιμάζονται και κατεβαίνουν με ραπέλ στη χαράδρα.
Η αρκούδα βρισκόταν κοντά στη κοπέλα», είπε ο διασώστης.

 

Η περισυλλογή της σορού του 19 χρονου κοριτσιού ήταν εξαιρετικά δύσκολη λόγω του ανώμαλου εδάφους και της παρουσίας της αρκούδας, η οποία προσπάθησε επανειλημμένα να τους επιτεθεί μόλις κατάλαβε ότι πλησιάζουν στην “λεία της”.

Ακόμα και οι ίδιοι οι διασώστες φοβήθηκαν για την ζωή τους καθώς η αρκούδα ήταν πολύ άγρια και προσπαθούσε να αρπάξει όποιον έβρισκε μπροστά της μέχρι που κάποιος θηροφύλακας που βρισκόταν εκεί κοντά πήγε και πυροβόλησε το άγριο ζώο.
«Από τύχη και χάρη στην απόφαση του θηροφύλακα οι συνάδελφοί μου είναι ζωντανοί..», δήλωσε ο διασώστης
Μετά τη θανάτωση του άγριου ζώου οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν το άψυχο σώμα της άτυχης 19χρονης, τονίζοντας ότι  η αρκούδα ήταν εξαιρετικά επιθετική.

Σημειώνεται πως η Ρουμανία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό καφέ αρκούδων στην Ευρώπη, που εκτιμάται πως είναι 8.000.

 

 

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει