Ενημέρωση με ένα κλικ

Παρελθόν ο Ντράγκι – Παραιτήθηκε και η Ιταλία οδεύει σε πρόωρες εκλογές

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του στον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, που του ζήτησε να παραμείνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ανέφερε σε ανακοίνωση η ιταλική προεδρία.

Η ανακoίνωση δεν αναφέρει αν ο Ματαρέλα θα διαλύσει τη Βουλή ή θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές.  Νωρίτερα πριν πάει στον Ματαρέλα, έπειτα από ενθουσιώδες χειροκρότημα των μελών της βουλής, ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε: «Υπό το φως της χθεσινής ψήφου της γερουσίας ζητώ να διακοπεί προσωρινά η συνεδρίαση, διότι μεταβαίνω στον πρόεδρο της δημοκρατίας, για να του ανακοινώσω τις αποφάσεις μου». «Ευχαριστώ, και η καρδιά των κεντρικών τραπεζιτών κάποιες φορές χρησιμοποιείται», είπε τέλος ο Ντράγκι συγκινημένος από τα χειροκροτήματα.

Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Ματαρέλα είχε εμπιστευτεί στον Ντράγκι το καθήκον να σχηματίσει μια «κυβέρνηση υψηλού προφίλ, η οποία δεν θα έπρεπε να ταυτίζεται με καμία πολιτική φόρμουλα» για την αντιμετώπιση πανδημιών, οικονομικών και κοινωνικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Η πτώση της κυβέρνησης Ντράγκι ήρθε σε ένα χαοτικό διήμερο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει