Ενημέρωση με ένα κλικ

Κολομβία: Η αστυνομία έκαψε 1,5 τόνο μαριχουάνα και ο καπνός «έπνιξε» όλη την πόλη (video)

Στην καταστροφή τεράστιας ποσότητας μαριχουάνας που κατασχέθηκε προχώρησαν οι Αρχές στο Bello, Antioquia της Κολομβίας. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταστρέψεις κάτι; Να το κάψεις σκέφτηκαν οι αρμόδιοι και έτσι προχώρησαν στην καύση 1.678 κιλά μαριχουάνας. 

Όμως ο καιρός και πιο συγκεκριμένα ο αέρας «πρόδωσε» την επιχείρηση και έκανε του κατοίκους της περιοχής να δυσφορούν. 

 

 

Αν και αρχικά πίστεψαν ότι επρόκειτο για φωτιά, η περίεργη μυρωδιά της μαριχουάνας τους ειδοποίησε. Την ίδια ώρα το Γραφείο Δημάρχου του Bello διέψευσε την πυρκαγιά και επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για κάψιμο από την Αστυνομία, τον Στρατό, τους Πυροσβέστες και την Εισαγγελία, οι οποίοι ολοκλήρωσαν επιχείρηση.

Οι κάτοικοι έκαναν λόγο για τεράστιες ποσότητες καπνού, ενώ κάποιοι κατέγραψαν σε βίντεο τον καπνό. Άλλοι έκαναν λόγο για τις «επιπτώσεις» από την έντονη μυρωδιά που προκλήθηκε από την καύση του παραισθησιογόνου, ενώ αναρωτήθηκαν: «πιστεύουν αυτοί οι άνθρωποι ότι είναι το ιδανικό μέρος για να το κάνεις αυτό;» ενώ αυτό που επικράτησε είναι πως οι Αρχές έδειξαν «πλήρη αμέλεια» με τη λεγόμενη ελεγχόμενη καύση, αφού δεν είναι λίγα τα σπίτια που χρειάσθηκε να εκκενωθούν προκειμένου να προστατευθούν.

 

«Αρκετοί πύργοι διαμερισμάτων έπρεπε να εκκενωθούν εξαιτίας αυτού του μικρού αστείου. Κάποιος πρέπει να απαντήσει για αυτή την κακή απόφαση», έγραψε ένα άτομο στο Twitter.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία της κοιλάδας Aburrá, οι κατασχέσεις έγιναν την περασμένη εβδομάδα μέσω δύο διαδικασιών και η κατασχεθείσα μαριχουάνα επρόκειτο να δοσολογηθεί και να διανεμηθεί στη γειτονιά El Mirador, στο Bello.

«Αυτό είναι ένα ακόμη πλήγμα που μπορούμε να δώσουμε στον δήμο Μπέλο σε συντονισμό με την Εθνική Αστυνομία. Καλούμε τους πολίτες να συνεχίσουν να καταγγέλλουν και να συνεχίσουν να πιστεύουν στους θεσμούς», δήλωσε η Daniela Ortega, Γραμματέας Ασφαλείας του Bello.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία ανέδειξε το γεγονός ως επίτευγμα, όμως η δυσαρέσκεια των κατοίκων λόγω της καύσης ήταν άμεση

 

Πηγή: ertnews.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει