Ενημέρωση με ένα κλικ

Στο Κίεβο Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι – Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη τους

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι έφθασαν στο Κίεβο, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

Χρειάστηκαν εβδομάδες για να οργανωθεί η επίσκεψη των τριών ευρωπαίων ηγετών, με τους ίδιους να επιχειρούν να ξεπεράσουν την κριτική εντός της Ουκρανίας σχετικά με τις ενέργειές τους ως προς τον πόλεμο.

Το Ρόιτερς σημειώνει πως το Κίεβο έχει ασκήσει κριτική εις βάρος της Γαλλίας, της Γερμανίας και σε μικρότερο βαθμό της Ιταλίας για αδυναμία να ενεργήσουν υπέρ της Ουκρανίας και τις έχει κατηγορήσει ότι καθυστέρησαν τις παραδόσεις όπλων και ότι προέταξαν την προσωπική τους ευημερία αντί της ελευθερίας και της ασφάλειας της Ουκρανίας.

Σημειώνεται ότι οι τρεις άνδρες επιβιβάστηκαν σε ειδικό τραίνο στην Πολωνία, όπως μετέδωσαν το πρωί το γερμανικό δίκτυο ZDF και η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η οποία δημοσίευσε μία φωτογραφία των τριών ανδρών μέσα από το τραίνο.

Το ταξίδι των τριών Ευρωπαίων ηγετών στο Κίεβο οργανώθηκε με άκρα μυστικότητα για λόγους ασφαλείας επί εβδομάδες, με την Bild να δίνει το παρασκήνιο από τη γερμανική πλευρά. Φορώντας τζιν παντελόνι και κοντομάνικο πουκάμισο, ο Σολτς απογειώθηκε χθες το βράδυ λίγο μετά τις 19:30 από το Βερολίνο με το πρωθυπουργικό Airbus -συνοδεία σωματοφυλάκων από την ειδική μονάδα της BKA για τις αποστολές στο εξωτερικό- και λίγο πριν από τις 20:00 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Rzeszow της Πολωνίας. Οδικώς κατευθύνθηκε το κλιμάκιο προς τα σύνορα με την Ουκρανία και έφθασε στο σημείο της αναχώρησης του ειδικού τρένου.

Το βαγόνι που παραχωρήθηκε στον Σολτς ήταν στο τέλος, εκείνο του Μακρόν στη μέση. Ο Γάλλος πρόεδρος είχε πάρει μαζί του φαγητό και ποτά για το 12ωρο ταξίδι, ο Σολτς και οι πάνοπλοι συνοδοί του σοκολάτες. Τελευταίος, με σχεδόν μισή ώρα καθυστέρηση, έφτασε ο Ντράγκι, που τακτοποιήθηκε στο πρώτο βαγόνι με τους σωματοφύλακές του.

Όπως μεταδίδει η ιταλική Corriere della Sera, μια άλλη αμαξοστοιχία ταξίδευε άδεια, ακολουθώντας αυτή στην οποία βρίσκονταν οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, βλάβης ή απρόβλεπτων γεγονότων.<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/kosmos/makron-solts-kai-ntragki-efthasan-sto-kiebo”>Ντράγκι, Σολτς, Μακρόν έφθασαν στο Κίεβο: Το 12ωρο ταξίδι-ειδική αποστολή, με το τρένο -Όλο το παρασκήνιο – iefimerida.gr</a></p>

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει