Ενημέρωση με ένα κλικ

Θρίλερ πάνω από την Ευρώπη: Ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος παραβίασε τον γερμανικό εναέριο χώρο

Δύο καταδιωκτικά της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκαν κατεπειγόντως από βάση του κρατίδιου Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν το Σαββατοκύριακο καθώς ένα ρωσικό αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών εντοπίστηκε στη Βαλτική, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου.

Το αεροσκάφος της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας βρισκόταν στον διεθνή εναέριο χώρο, πάνω από το νησί Ρούγκεν. Τα καταδιωκτικά το προσέγγισαν και το συνόδευσαν μέχρι να απομακρυνθεί από τη Γερμανία.

Παραβίασε και τον εναέριο χώρο της Δανίας

Ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε και τον εναέριο χώρο της Δανίας, εξωθώντας το υπουργείο Εξωτερικών στην Κοπεγχάγη να καλέσει τον πρεσβευτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να διαμαρτυρηθεί.

Τόσο η Δανία, όσο και η Σουηδία ισχυρίζονται ότι ρωσικό αεροσκάφος Αντόνοφ AN-30 παραβίασε τον εναέριο χώρο και των δύο κρατών το βράδυ της Παρασκευής. Πετούσε ανατολικά του δανικού νησιού Μπόρνχολμ, στη Βαλτική, στα ανοικτά των νοτιοανατολικών ακτών της Σουηδίας.

Antonov-225
Antonov-225 / Φωτογραφία: Twitter

Συνεχείς παραβιάσεις

Στις αρχές Μαρτίου, τέσσερα ρωσικά μαχητικά παραβίασαν τον σουηδικό εναέριο χώρο.

Η εισβολή του στρατού της Ρωσίας στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου, ώθησε τη Σουηδία, όπως και τη γειτονική Φινλανδία, να αλλάξουν άρδην στάση σχετικά με την ενδεχόμενη ένταξη στο NATO. Πλέον και οι δύο σκανδιναβικές χώρες αναμένεται να ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία μέσα στο καλοκαίρι.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More