Ενημέρωση με ένα κλικ

Συγκλονίζει η Ουκρανή μάνα! Γράφει τα στοιχεία της στα σώματα των παιδιών της σε περίπτωση που σκοτωθεί (ΦΩΤΟ)

Σε μια σπαρακτική εξέλιξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι πολίτες εκεί φοβούμενοι ότι θα σκοτωθούν από τις ρωσικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να γράφουν τα οικογενειακά στοιχεία στα σώματα των παιδιών τους, ενώ οι εικόνες με τα γράμματα στις πλάτες των παιδιών τους κάνουν τον γύρο των social media.

Την ίδια στιγμή, σοκάρουν οι μακάβριες εικόνες από τη σφαγή στην Μπούκα. Οι εικόνες αναδεικνύουν την οδυνηρή πραγματικότητα του ατελείωτου ανθρώπινου πόνου στην εμπόλεμη χώρα που η Ρωσία σφυροκοπεί εδώ και πάνω από ένα μήνα.

«Ουκρανές μητέρες γράφουν οικογενειακά στοιχεία στα σώματα των παιδιών τους σε περίπτωση που σκοτωθούν και το παιδί τους επιβιώσει. Την ίδια ώρα η Ευρώπη εξακολουθεί να συζητά για το φυσικό αέριο», έγραψε στο Twitter η ουκρανή δημοσιογράφος Anastasiia Lapatina, αναρτώντας μια τέτοια εικόνα.

Η εικόνα δείχνει ένα μικρό κορίτσι από την Ουκρανία με ένα όνομα και έναν αριθμό τηλεφώνου γραμμένα από τη μητέρα της στην πλάτη της.

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε από τη μητέρα του κοριτσιού Sasha Makoviy στο Instagram πριν από τρεις ημέρες. Η ανάρτηση είναι στην τοπική γλώσσα, αλλά μια μετάφραση στο Google δείχνει ότι η γυναίκα αποφάσισε να γράψει το όνομα της κόρης της, Βέρα, «σε περίπτωση που συμβεί κάτι, κάποιος να την υποδεχτεί ως επιζήσασα».

Σε μια άλλη φωτογραφία, η Makoviy δήλωσε ότι η οικογένεια είναι ασφαλής, αλλά εξακολουθεί να μην είναι σε θέση να πετάξει ένα κομμάτι χαρτί στο οποίο είναι γραμμένα τα ίδια στοιχεία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει