Ενημέρωση με ένα κλικ

Μακελειό στην Μπούτσα: Η Ρωσία επιμένει να ισχυρίζεται προβοκάτσια

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και πρώην πρόεδρος της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε σήμερα ότι οι ισχυρισμοί πως οι ρωσικές δυνάμεις εκτέλεσαν αμάχους στην Μπούτσα είναι ψεύδη της ουκρανικής και της δυτικής προπαγάνδας με στόχο τη δυσφήμιση της Ρωσίας.

“Αυτά είναι ψεύδη που ωρίμασαν στην κυνική φαντασία της ουκρανικής προπαγάνδας”, δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. “Επινοήθηκαν για τεράστια χρηματικά ποσά”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η σημερινή δήλωση του προέδρου της ρωσικής κάτω βουλής, της Δούμας. “Η κατάσταση στην Μπούτσα είναι μια προβοκάτσια με στόχο την δυσφήμιση της Ρωσίας”, είπε ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν.

“Η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες είναι οι σεναριογράφοι και οι σκηνοθέτες και το Κίεβο οι ηθοποιοί. Δεν υπάρχουν γεγονότα, μόνο ψέματα”, πρόσθεσε.

Από τότε που τα ρωσικά στρατεύματα αποσύρθηκαν από πόλεις και χωριά γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, την περασμένη εβδομάδα, τα ουκρανικά στρατεύματα δείχνουν στους δημοσιογράφους πτώματα ανθρώπων, που όπως υποστηρίζει το Κίεβο, είναι άμαχοι που δολοφονήθηκαν από ρώσους στρατιώτες, κατεστραμμένα σπίτια και πυρπολημένα αυτοκίνητα.

Η Ρωσία διαψεύδει τους ισχυρισμούς.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει