Ενημέρωση με ένα κλικ

Εισβολή στην Ουκρανία – Διέφυγαν χιλιάδες άμαχοι από Μαριούπολη

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε χθες αργά το βράδυ ότι η αντιαεροπορική άμυνα απέτρεψε απόπειρα πυραυλικής επίθεσης κατά κρίσιμων υποδομών στην περιοχή της Οδησσού. Νωρίτερα ο κυβερνήτης Μαξίμ Μαρτσένκο είχε γνωστοποιήσει ότι τρεις πύραυλοι έπληξαν κατοικημένη περιοχή κοντά στην Οδησσό, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν θύματα.

«Ο εχθρός προσπάθησε με ύπουλο τρόπο να πλήξει κρίσιμες υποδομές, η καταστροφή των οποίων θα ήταν επικίνδυνη για τον άμαχο πληθυσμό», ανέφερε η τοπική στρατιωτική διοίκηση σε ανάρτησή της στο Facebook. «Χάρη στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντίδραση της αντιαεροπορικής άμυνας, οι πύραυλοι δεν έπληξαν τους στόχους που ήθελε ο εχθρός», υπογραμμίζει.

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι «διασώθηκαν» από τη Μαριούπολη

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι «διασώθηκαν» από τη Μαριούπολη, την πόλη στη νοτιοανατολική Ουκρανία που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Την Παρασκευή, ανθρωπιστικοί διάδρομοι μπόρεσαν να χρησιμοποιηθούν σε τρεις περιοχές: Ντονέσκτ, Λουχάνσκ και Ζαπορόζια. Καταφέραμε να διασώσουμε 6.266 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 3.071 από τη Μαριούπολη», είπε.

Ουκρανία: Το Κίεβο με νόμο απαγορεύσει τη χρήση των ρωσικών στρατιωτικών συμβόλων «Z» και «V»

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε μια νομοθεσία με την οποία απαγορεύεται η χρήση των ρωσικών στρατιωτικών συμβόλων «Z» και «V», μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η Ρωσία χαρακτηρίστηκε «χώρα-τρομοκράτης» βάσει του νόμου που ψηφίστηκε από τους βουλευτές της ουκρανικής Βουλής την 1η Απριλίου, με νόμο που προώθησε το κόμμα του Υπηρέτη του Λαού της Ουκρανίας.

Ο Νικίτα Ποτιράγιεφ, ένας από τους βουλευτές που εισηγήθηκε τον νέο νόμο, υποστήριξε ότι η προπαγάνδα για την επιθετική ενέργεια κατά της Ουκρανίας απαγορεύεται απολύτως.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει