Ενημέρωση με ένα κλικ

Λύθηκε το μυστήριο με τον απόκοσμο ήχο στη Θεσσαλονίκη (Photos)

Μετά από έξι εβδομάδες ανησυχίας λύθηκε με τον απόκοσμο ήχο στη Θεσσαλονίκη. Ο περίεργος ήχος που ακούγεται τα ξημερώματα στην περιοχή των Μετεώρων Πολίχνης έχει προκαλέσει αναστάτωση τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

Το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση κλιμακίων της ΕΥΑΘ στην περιοχή του υδραγωγείου με τις έρευνες να συνεχίζονται για την πηγή προέλευσης του θορύβου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, ακούγεται εντός των σπιτιών τους και πολλοί δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ. Η αυτοψία τους οδηγεί μέσα στο υδραγωγείο όπου ο ήχος είναι έντονος και υπάρχει τρανταγμός στο έδαφος. Ωστόσο, φάνηκε από τις χθεσινές έρευνες ότι εντοπίστηκε το πρόβλημα από την ΕΥΑΘ.

 Λύθηκε το μυστήριο με τον απόκοσμο ήχο στη Θεσσαλονίκη

Σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τη διασταύρωση των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως εντοπίζεται η πηγή του ήχου, σύμφωνα με το thesstoday.

Το συνεργείο πραγματοποίησε δοκιμές στη δεξαμενή της Πολίχνης, δύο χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της έντασης του ήχου στα Μετέωρα και ο θόρυβος σταμάτησε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα.

«Δεν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στη δεξαμενή ή θέμα παλαιότητας. Η έρευνα έδειξε ότι κάποιος μηχανισμός που δεν έκανε θόρυβο στην Πολίχνη, συντονιζόταν και ο ήχος μεταφερόταν μέχρι τα Μετέωρα, σε απόσταση δηλαδή δύο χιλιομέτρων. Κλείσαμε ουσιαστικά κάποιους μηχανισμούς και μειώθηκε η πίεση του νερού στην περιοχή. Θα το παρακολουθήσουμε το φαινόμενο και τις επόμενες ημέρες προκειμένου να καταλήξουμε 100% στο συμπέρασμα αυτό. Δεν θα προχωρήσουμε σε εκσκαφή ή αλλαγή μηχανήματος, καθώς είναι πρόβλημα συντονισμού. Θέλουμε να κοιμηθούν οι άνθρωποι και συνεχίζουμε την ίδια έρευνα μέχρι να καταλήξουμε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα», ανέφερεαν πηγές της ΕΥΑΘ στο ThessToday.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More