Ενημέρωση με ένα κλικ

Κόκκινος συναγερμός: Ο πλανήτης «τρέχει» για να περιορίσει την παραλλαγή Όμικρον

Παρά την απαγόρευση των πτήσεων όμως υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η παραλλαγή εξαπλώνεται.

Κάθε ώρα που περνάει, νέοι περιορισμοί επιβάλλονται σε ταξίδια από χώρες της νότιας Αφρικής, καθώς ο κόσμος «τρέχει» από το Σάββατο για να περιορίσει μια νέα παραλλαγή του κορονοϊού που μπορεί να είναι πιο ανθεκτική στην προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια αλλά παράλληλα μεγαλώνει και ο αριθμός των χωρών όπου εντοπίζονται κρούσματα.

Τελευταία, στην Βρετανία όπου οι αρχές, σύμφωνα με το BBC, ανακοίνωσαν πως έχουν εντοπιστεί δύο κρούσματα που φέρουν την νέα παραλλαγή και σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Σαχίντ Τζάβιντ, οι ασθενείς συνδέονται μεταξύ τους ενώ και οι δύο έχουν τεθεί σε καραντίνα ενώ συνεχίζεται η διαδικασία της ιχνηλάτισης.

Έχουν αναφερθεί κρούσματα σε επίσης ταξιδιώτες στο Βέλγιο, το Ισραήλ και το Χονγκ Κονγκ, ενώ και η Γερμανία ανέφερε ένα ύποπτο κρούσμα καθώς και η Τσεχία. Οι δε ολλανδικές αρχές ελέγχουν για τη νέα παραλλαγή σε 61 επιβάτες από δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική που βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19.

Πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, του Καναδά, του Ιράν, της Ιαπωνίας, της Ταϊλάνδης και των Ηνωμένων Πολιτειών, ακολούθησαν το παράδειγμα άλλων χωρών, όπως της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου, επιβάλλοντας περιορισμούς στις πτήσεις από χώρες της Νότιας Αφρικής ως απάντηση στις προειδοποιήσεις σχετικά με την μεταδοτικότητα της νέας παραλλαγής.

Παρά την απαγόρευση των πτήσεων όμως υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η παραλλαγή εξαπλώνεται.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει