Ενημέρωση με ένα κλικ

Αντιεμβολιαστές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στην Ολλανδία – Διαδηλώσεις σε Ρώμη, Μιλάνο, Τορίνο

Άλλη μια δύσκολη νύχτα πέρασε η Ολλανδία, καθώς εκατοντάδες αντιεμβολιαστές βγήκαν στους δρόμους και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στην Χάγη, μετά από διαδήλωση διαμαρτυρίας για τα νέα αυστηρά μέτρα που έχει επιβάλει η ολλανδική κυβέρνηση για να αναχαιτίσει την πανδημία.

Τα σοβαρότερα επεισόδια έγιναν σε μια από τις πολυσύχναστες περιοχές της Χάγης, όπου οι αντιεμβολιαστές πετούσαν πέτρες κατά των αστυνομικών και έβαλαν φωτιά σε ποδήλατα. Η αστυνομία έκανε συλλήψεις, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες από το πετροπόλεμο.

Τα επεισόδια στην Χάγη έγιναν στον απόηχο των σοβαρών ταραχών στο Ρότερνταμ, όπου ένα 24ωρο νωρίτερα συνελήφθησαν πάνω από 50 διαδηλωτές, μετά από συγκρούσεις με την αστυνομία. Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα, έριξαν πυροτεχνήματα και πετούσαν πέτρες, με την αστυνομία να απαντά με προειδοποιητικά πυρά και αντλίες νερού υπό πίεση.

Αντίστοιχη διαδήλωση διαμαρτυρίας για τα περιοριστικά μέτρα είχε προγραμματιστεί στο Άμστερνταμ, αλλά ακυρώθηκε από τον φόβο επανάληψης των σκηνών που έζησε το Ρότερνταμ.

Η ολλανδική κυβέρνηση έχει επιβάλει μερικό lockdown για να περιορίσει την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και μια σειρά περιορισμών στους κλάδους της εστίασης και της ψυχαγωγίας, γεγονός που έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στην Ιταλία
Μεγάλη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών έγινε και στη Ρώμη, όπου πραγματοποιήθηκε καθιστική διαμαρτυρία κοντά στο Κολοσσαίο. Η καθιστική διαμαρτυρία είναι ο μόνος τρόπος διαμαρτυρίας που επιτρέπεται πλέον από τη νομοθεσία, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι διαδηλωτές δεν φορούσαν μάσκες και φώναζαν συνθήματα κατά της υποχρεωτικής χρήσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Στο Τορίνο οι διαδηλωτές έκαναν πορεία διαμαρτυρίας, παρά την απαγόρευση, αλλά η αστυνομία δεν επενέβη. Το κεντρικό σύνθημα ήταν «όχι στο πράσινο πάσο».

Στο Μιλάνο εκατοντάδες αντιεμβολιαστές προσπάθησαν να καταλάβουν την κεντρική πλατεία Ντουόμο, αλλά η αστυνομία επενέβη και δεν το επέτρεψε, με συνέπεια να προκληθεί ένταση. Τελικά οι διαδηλωτές έμειναν στους γύρω δρόμους, φωνάζοντας συνθήματα κατά των περιοριστικών μέτρων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει