Ενημέρωση με ένα κλικ

ΘΕΜΑ: 8 ηθοποιοί που διαπρέπουν στο Hollywood, αλλά δεν σπούδασαν ποτέ υποκριτική.

Υπάρχουν φορές που το ταλέντο είναι ο κύριος παράγοντας των επαγγελματικών σου επιτυχιών στη ζωή, περισσότερο από τις σπουδές που έχεις ακολουθήσει, τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά. Κάτι τέτοιο φαίνεται να ισχύει και στην περίπτωση των παρακάτω Α-list ηθοποιών, οι οποίοι δεν έχουν σπουδάσει υποκριτική αλλά διαπρέπουν στον συγκεκριμένο επαγγελματικό τομέα.

Υπάρχουν, λοιπόν, ορισμένοι ηθοποιοί του Hollywood, που μέσα από τις προσωπικές τους ιστορίες μάς διδάσκουν ότι το έμφυτο ταλέντο σε συνδυασμό με την επιμονή για επιτυχία, είναι αυτά που σε φτάνουν τελικά στην κορυφή. Στη δική τους περίπτωση, τα μαθήματα υποκριτικής δεν ήταν απαραίτητα, καθώς η ηθοποιία πήγαζε από μέσα τους. Αυτοί είναι οι 8 ηθοποιοί που όλοι αγαπήσαμε μέσα από διάφορους ρόλους σε blockbuster ταινίες, που αντικειμενικά δεν είναι ηθοποιοί. Έμφυτα ταλέντα λέμε.

Johnny Depp

Κι όμως, ο άλλοτε πειρατής της Καραϊβικής, υποψήφιος για Όσκαρ και κάτοχος μίας Χρυσής Σφαίρας που έλαβε κέρδη 90 εκ. δολάρια για έκαστη από τις ταινίες που πρωταγωνίστησε ως Jack Sparrow (με τον συνολικό αριθμό ταινιών να είναι 6), δεν έχει σπουδάσει υποκριτική.

Ο Johnny Depp μετακόμισε παραπάνω από 20 φορές, πριν καν φτάσει στην ηλικία των 12. Όταν ενηλικιώθηκε, αποφάσισε να κάνει ακόμα μία μετακόμιση. Αυτή τη φορά, από τη Florida στην California για να γίνει μουσικός. Για να υποστηρίξει, λοιπόν, τη μουσική του καριέρα, βρήκε δουλειά ως τηλεφωνικός πωλητής για πέννες. Κι ενώ εργαζόταν ως τηλεφωνικός πωλητής, ο φίλος του, Nicholas Cage, του πρότεινε να τον συστήσει στον ατζέντη του. Όπως αποδείχθηκε κι αποδεικνύεται, δεν χρειάστηκε ποτέ να παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής. Γεννημένος star.

Tom Cruise

Μπορεί ο Tom Cruise να βρίσκεται ανάμεσα στους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Hollywood (καθώς η ταινία Mission: Impossible, με τίτλο Ghost Protocol αύξησε την περιουσία του κατά 75 εκ. δολάρια), όμως ο δρόμος προς την κορυφή δεν ήταν πάντα εύκολος.

Ο Tom Cruise λάτρευε από μικρός τις ταινίες, όταν ο χωρισμός των γονιών του έφερε οικονομικές δυσκολίες. Η οικογένειά του αδυνατούσε να του πάρει δώρο ακόμα και τις γιορτές των Χριστουγέννων. Όλα, όμως, άλλαξαν όταν πήγε γυμνάσιο και έλαβε μέρος σε μία θεατρική παράσταση που του άλλαξε τη ζωή. Το κίνητρο του να κυνηγήσει την καριέρα του στην υποκριτική, τον έστειλε ως τη Νέα Υόρκη κι από εκεί στην κορυφή.

Channing Tatum

Φαντάζεσαι ο Channing Tatum να είχε δεχτεί την υποτροφία ποδοσφαίρου στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια; Τότε μάλλον δεν θα είχε μετακομίσει ποτέ στο Miami και δεν θα τον είχε ανακαλύψει επίσης ποτέ ένας κυνηγός ταλέντων, ενώ περπατούσε αμέριμνος στον δρόμο.

Από τότε μέχρι και σήμερα, η πορεία του Tatum είναι ανοδική. Αφού έκανε κάποιες δουλειές για τα brands της Gap και της Nautica και αφού συμμετείχε στο video clip του singe She Bangs του Ricky Martin, στη συνέχεια έκανε την παρθενική του εμφάνιση στη μικρή οθόνη με έναν ρόλο σε ένα επεισόδιο του CSI: Miami. Στη μεγάλη οθόνη, έκανε το ντεμπούτο του στην ταινία Coach Carter το 2005.

Cameron Diaz

Ήταν μία από τους Άγγελους του Τσάρλι. Ήταν ανάμεσα στους Εντιμότατους Απατεώνες. Ήταν η άτακτη καθηγήτρια στην ομώνυμη ταινία του 2011. Γενικότερα, οι ρολόι της Cameron Diaz, πολλοί. Οι κόποι της για να τους κατακτήσει, σχεδόν μηδαμινοί.

Η ιστορία της Cameron Diaz ξεκινάει από την ημέρα που ο φωτογράφος Jeff Dunas την πλησίασε με την απορία να μάθει ποιο είναι το πρακτορείο που την εκπροσωπεί. Προς μεγάλη του έκπληξη, η ηθοποιός του απάντησε αρνητικά και τότε ο ίδιος της έδωσε την επαγγελματική του κάρτα, λέγοντάς της να έρθει σε επαφή μαζί του, όταν βρει πρακτορείο να την εκπροσωπήσει. Τελικά, η ίδια υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων Elite, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως ηθοποιός, υποδυόμενη μικρούς ρόλους. Τέσσερα χρόνια ήταν αρκετά για να κάνει το ντεμπούτο της στην blockbuster κωμωδία The Mask, για την οποία έλαβε και τα πρώτα της βραβεία. Η αρχή της επιτυχίας.

Charlize Theron

Πού να το περίμενε η Charlize Theron πως ένας τσακωμός της με τραπεζικό υπάλληλο, θα την κατέτασσε στη λίστα με τους πιο πετυχημένους και ακριβοπληρωμένους stars του Hollywood.

Η Theron ξεκίνησε καριέρα στο modeling, σε ηλικία 16 ετών ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα μπαλέτου μέχρι που ένας τραυματισμός στο γόνατο, την ανάγκασε να παρατήσει τα πάντα και να μετακομίσει στο Los Angeles για να δοκιμάσει την τύχη της στην υποκριτική. Τότε ήταν που ένας τσακωμός με έναν τραπεζικό υπάλληλο που αρνήθηκε να της εξαργυρώσει μία επιταγή, στάθηκε η αφορμή ώστε να την προσεγγίσει ένας manager του Hollywood, ο οποίος την προώθησε στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Jim Carrey

Τον θυμάσαι στον ρόλο του Ace Ventura. Τον θυμάσαι στον ρόλο του στην ταινία The Mask. Ίσως τον θυμάσαι να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στην ταινία Ο ηλίθιος κι ο πανηλίθιος. Ίσως πάλι τον θυμάσαι αμυδρά στην ταινία «Ο Κατεργάρης των Χριστουγέννων. Ο Jim Carrey έχει αφήσει εποχή μέσα από διάφορους ρόλους, όμως δεν έχει σπουδάσει υποκριτική. Το έμφυτο ταλέντο, η επιμονή και η υπομονή ήταν που του χάρισαν την επιτυχία και την αναγνώριση στη ζωή του.

Ως έφηβος, ο Jim Carrey ζούσε σε ένα βαν με την οικογένειά του. Ήδη από τότε ονειρευόταν να ζήσει μία πετυχημένη ζωή. Που να ήξερε ότι θα τα όνειρα του κάποια χρόνια αργότερα, θα πραγματοποιούνταν. Πιο συγκεκριμένα, σε ηλικία 16 ετών, ο ίδιος εγκατέλειψε το σχολείο για να συντηρήσει την οικογένειά του, ενώ στη συνέχεια έκανε auditions για πολλούς αλλά μικρούς ρόλους. Τελικά, κατέκτησε έναν ρόλο στην τηλεοπτική εκπομπή Ιn Living Color. Εκπομπή που σηματοδότησε την αρχή της καριέρας του. Ή το έχεις ή δεν το έχεις.

Joaquin Phoenix

Ο Joaquin Phoenix είναι ηθοποιός, παραγωγός και μουσικός, ενώ στην κατοχή του έχει μία Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στην ταινία Walk The Line ως Johnny Cash ενώ το 2019 κέρδισε Oscar A’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του ως Joker.

Και μπορεί ο Joaquin Phoenix να έχει χαράξει αξιοσημείωτη πορεία στον χώρο της υποκριτικής, όμως κάποτε ο ίδιος μαζί με τα αδέρφια του έδιναν παραστάσεις στους δρόμους για να συντηρήσουν την οικογένειά τους. Μέχρι που τον πέτυχε ένας ατζέντης και του έδωσε δουλειά για διαφημίσεις και τηλεοπτικές εκπομπές. Η αρχή της επιτυχίας.

Matthew McConaughey

O Matthew McConaughey προετοιμαζόταν για μεγάλη καριέρα στη Νομική, κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, όταν το βιβλίο Ο Μεγαλύτερος Πωλητής στον Κόσμο του Og Mandino, του άλλαξε αναπάντεχα τη ζωή. Έγινε η αιτία που έκανε στροφή στην καριέρα του κι αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική. Κι όπως αποδείχθηκε, πήρε την καλύτερη απόφαση της ζωής του.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει