Ενημέρωση με ένα κλικ

Το παράδειγμα Κερκ Ντάγκλας: Άφησε στους άπορους όλη την περιουσία του

Ο θρύλος του Χόλιγουντ, Κερκ Ντάγκλας, στη διαθήκη του δεν άφησε στον γιο του Μάικλ και διάσημο ηθοποιό ούτε ένα δολάριο από την τεράστια περιουσία του.

Ο Κερκ Ντάγκλας που πέθανε πλήρης ημερών σε ηλικία 103 ετών στις 5 Φεβρουαρίου περισυ άφησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του των 80 εκατ. δολαρίων στο Douglas Foundation.

Πρόκειται για το φιλανθρωπικό ίδρυμα που είχε ιδρύσει πριν από περίπου έξι δεκαετίες το οποίο προχωρά σε δράσεις για την υγεία και την παιδεία λαϊκών στρωμάτων.

Γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση όσο ήταν εν ζωή αλλά και μετά θάνατο λοιπόν ο Κερκ Ντάγκλας, αφήνει την τεράστια περιουσία του:

  • στο Νοσοκομείο Παίδων του Λος Αντζελες
  • στο παιδικό Κεντρο Κερκ & Άννα Ντάγκλας
  • στο Πανεπιστήμιο St Lawrence, που μοιράζει υποτροφίες σε φοιτητές μειονοτήτων και από πτωχά λαϊκά στρώματα, καθώς και
  • στο Westwood’s Sinai Temple στο Λος Άντζελες και
  • στο Culver City’s Kirk Douglas Theatre, ένα πλήρως ανακαινισμένο κινηματογράφο στο Κάλβερ Σίτι που διαμορφώθηκε σε χώρο για live shows.

Ο Κερκ Ντάγκλας δεν άφησε ωστόσο, τίποτε στον αγαπημένο γιο του Μάικλ, που ανακοίνωσε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του πατέρα του στις αρχές του μήνα.

Βέβαια, τα χρήματα από την κληρονομιά δεν θα λείψουν στον Μάικλ, η περιουσία του οποίου εκτιμάται περίπου στα 300 εκατομμύρια δολάρια.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει