Ενημέρωση με ένα κλικ

Άνγκελα Μέρκελ: Ερχεται στην Ελλάδα 28 και 29 Οκτωβρίου για «αντίο»

Την Ελλάδα αναμένεται να επισκεφθεί στις 29 Οκτωβρίου η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Την ανακοίνωση της κ.Μέρκελ έκανε γνωστή  η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Ούλρικε Ντέμερ. Όπως τόνισε η Μέρκελ θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 28 και 29 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Μέρκελ, σε συνέχεια της περιοδείας της σε πολλές χώρες με τις οποίες συνεργάστηκε τα 16 χρόνια της θητείας της, θα έρθει και στην Αθήνα για να κλείσει και εδώ τους «λογαριασμούς» της

Η επίσκεψη συμφωνήθηκε μετά από πρόσκληση που απηύθηνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής στη Σλοβενία.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα αναμενόμενα: Οι σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας, το μέλλον της ΕΕ, η κατάσταση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο…

Αυτά, όμως που θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι δύο:

Τα ελληνοτουρκικά και ιδιαίτερα μετά την τελευταία επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Τουρκία όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ερντογάν και αναφερόμενη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επισήμανε την ανάγκη να συνεχιστεί ο διάλογος ανάμεσα στις δύο χώρες για την επίλυση των διαφορών.
Η αποτίμηση που αναμένεται να κάνει για τα Μνημόνια, που τσάκισαν την Ελλάδα και για τα οποία έχει ήδη κάνει μια αυτοκριτική πριν ένα μήνα, όταν είπε: «Η δυσκολότερη στιγμή της θητείας μου ήταν η ευρωκρίση, όταν ζήτησα τόσα πολλά από τους πολίτες της Ελλλάδας».
Η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία μετά από 16 χρόνια, αποχωρεί από την καγκελαρία και κατ’ επέκταση από την ηγετική της θέση σε ολόκληρη την Ευρώπη, δεν αναμένεται να δεσμευτεί για θέματα που θα αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνησης της Γερμανίας, η οποία, όπως προβλέπεται θα σχηματιστεί από αντίπαλα κόμματα.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει