Ενημέρωση με ένα κλικ

Υπογράφτηκε σήμερα η ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία

Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών υπογράφτηκε σήμερα (14 Οκτωβρίου) στις 16:30 στην Ουάσινγκτον. Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών θα βάλουν τις υπογραφές για 5ετή ανανέωση.

Στην εκδήλωση για τα 47 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής», ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε νέο μήνυμα στην Άγκυρα και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα αγρυπνά και προστατεύει τα σύνορά της που είναι ταυτόχρονα και σύνορα ευρωπαϊκά».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα «υπηρετεί την αναβάθμιση του ρόλου της Ευρώπης σε κάθε περιοχή στρατηγικών ενδιαφερόντων της. Υπογράφοντας υποδειγματικές συμφωνίες συνεργασίας με τους γείτονες της, ιδρύοντας κοινά σχήματα δράσης με τα κράτη της Μεσογείου και τον Αραβικό κόσμο και προωθώντας την ευρωπαϊκή συνεργασία στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, όπως πρόσφατα με τη νέα εταιρική σχέση Ελλάδας – Γαλλίας».

Χθες (13 Οκτωβρίου) ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική. Κατά τη συνάντηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην συνεργασία των δύο χωρών, ενώ η Αθήνα δίνει έμφαση στην ενίσχυση των σχέσεων και την εξέλιξη του τριμερούς σχήματος με την Κύπρο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει