Ενημέρωση με ένα κλικ

Τουρκία: Η σύζυγος του Ντεμιρτάς μίλησε στην τηλεόραση και οι αρχές διώκουν το κανάλι

Η σύζυγος του Μπασάκ Ντεμιρτάς μίλησε για το φυλακισμένο Σελαχατίν Ντεμιρτάς στην τηλεόραση

Στην Τουρκία η ελευθερία της έκφρασης στα ΜΜΕ δεν αποτελεί δεδομένο αλλά ζητούμενο. Είναι αρκετό σύζυγος πολιτικού αντιπάλου του Ερντογάν που βρίσκεται στη φυλακή να εμφανίζεται στην τηλεόραση έτσι ώστε το τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο να αρχίσει έρευνα κατά του καναλιού που την φιλοξένησε.

Ο λόγος γίνεται για την Μπασάκ Ντεμιρτάς, σύζυγο του πρώην επικεφαλής του HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή της Ανδριανούπολης από το 2016 κατηγορούμενος για “τρομοκρατία”.

Η κυρία Ντεμιρτάς έδωσε 40λεπτη συνέντευξη την Τετάρτη στο Fox της Τουρκίας και μίλησε με θάρρος για τη δίωξη και την ταλαιπωρία του συζύγου της στη φυλακή. Μίλησε όμως και για άλλα θέματα όπως η πανδημία, η ακρίβεια αλλά και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία.

Η αντίδραση του βαθέος τουρκικού κράτους ήταν άμεση. Ο τηλεοπτικός σταθμός αναμένεται να αντιμετωπίσει συνέπειες, από πρόστιμο μέχρι άρση της άδειάς του.

Η Μπασάκ Ντεμιρτάς τοποθετήθηκε σχετικά μέσω Twitter και τόνισε τα εξής: “Επιτρέπεται να συκοφαντούν τον Σελαχατίν κάθε μέρα σε όλα τα κανάλια επί πέντε χρόνια αλλά για μένα είναι έγκλημα να μιλήσω γι’ αυτόν στην τηλεόραση αλλά και για τη δικαίωσή του από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είναι μία ντροπιαστική κατάσταση. Να ξέρουν όμως ότι μπροστά στην αλήθεια, τα ψέματα δεν μπορούν να κρατήσουν για πάντα”.

 

ΠΗΓΗ: NEWS247

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει