Ενημέρωση με ένα κλικ

Πήρε πίσω ο μάγειρας όσα κατέθεσε για την κατασκοπεία

Ανατροπή στην υπόθεση κατασκοπείας που αποκαλύφθηκε στη Ρόδο, καθώς ο 52χρονος μάγειρας δηλώνει αθώος και αρνείται ότι έχει καταθέσει όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας!

Ο 52χρονος βρίσκεται από χθες στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου και αύριο (Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου) το μεσημέρι θα περάσει την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου προκειμένου να απολογηθεί.

Την ίδια διαδικασία θα περάσει και ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου και συγκατηγορούμενός του, που επίσης κρατείται.

Τους δύο Έλληνες μουσουλμάνους βαραίνουν τρεις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, οι οποίες είναι οι εξής:
– Υποστήριξη της πολεμικής δύναμης του εχθρού
– Παραβίαση μυστικών της πολιτείας
– Κατασκοπεία.
Άλλωστε με αυτές εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης από την ανακρίτρια Ρόδου βάσει των οποίων και έγιναν προχθές οι συλλήψεις των δύο εμπλεκομένων.

Ειδικότερα, ο 52χρονος μάγειρας μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση αυτή, απολύθηκε από την πλοιοκτήτρια εταιρεία που εργαζόταν και μετέβη στη Ροδόπη. Εκεί προχθές λίγο πριν το μεσημέρι εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Κομοτηνής, συνελήφθη, το βράδυ μεταφέρθηκε στην Αθήνα και χθες το πρωί έγινε η μεταγωγή του στη Ρόδο.

Σε ό,τι αφορά τον 35χρονο γενικό γραμματέα του τουρκικού προξενείου, εκείνος εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, προκειμένου να καταθέσει τις γραπτές εξηγήσεις που όφειλε να δώσει στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας που τηρήθηκε από τους αστυνομικούς για το σχηματισμό της δικογραφίας και καθώς ήδη είχε γίνει η έκδοση των ενταλμάτων, ο Έλληνας μουσουλμάνος συνελήφθη προς εκτέλεση αυτού.

«Είμαι αθώος»

Αν και προανακριτικά εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς κατά την εξιχνίαση της υπόθεσης, ο 52χρονος μάγειρας φέρεται να αποδέχτηκε τις πράξεις του και μάλιστα να ανέφερε λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο «δούλευε», εντούτοις τώρα τα αρνείται όλα. Ο 52χρονος φέρεται να δηλώνει αθώος και να ισχυρίζεται πλέον ότι ουδεμία σχέση έχει με τα όσα του καταλογίζονται, ουδέποτε τράβηξε κάποια ή κάποιες φωτογραφίες ελληνικών πολεμικών πλοίων, ουδέποτε κατέγραψε συνομιλίες ή οτιδήποτε άλλο από όλα αυτά που φέρεται να είπε προανακριτικά.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών ο 52χρονος φέρεται μάλιστα να διευκρινίζει ότι γνωρίζονταν με τον 35χρονο γραμματέα του τουρκικού προξενείου, ότι πράγματι ο τελευταίος τον είχε προσεγγίσει,  όμως εκείνος αρνήθηκε να κάνει το οτιδήποτε.

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει