Ενημέρωση με ένα κλικ

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την επέτειο Γρηγορόπουλου – 5.000 αστυνομικοί στο δρόμο

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ, ομάδες ταχείας επέμβασης, drones, ελικόπτερα, Αίαντες και πτυσσόμενοι φραγμοί, θα χρησιμοποιηθούν στο επιχειρησιακό σχέδιο για την επέτειο της δολοφονίας Αλέξανδρου Γρηγοροπουλου.

Μάλιστα, οι εισηγήσεις λένε ότι στο σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο μαθητής, καθώς και σε άλλα σημεία, θα υπάρχουν από νωρίς το πρωί της Κυριακής ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Προκειμένου, να μη γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες.

Τα τελικά μέτρα θα «κλειδώσουν» σήμερα το απόγευμα στη μεγάλη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Η βασική διαφορά στο σχεδιασμό συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, έγκειται στο γεγονός ότι δεν θα γίνουν εκδηλώσεις για την επέτειο. Επομένως, πρόκειται για ένα πλάνο που αποκλείει τις εκδηλώσεις. Η λογική βασίζεται πάνω στα αυστηρά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ

Από νωρίς το πρωί ευέλικτες ομάδες αστυνομικών ταχείας επέμβασης θα πραγματοποιούν ελέγχους σε άτομα που κατευθύνονται προς το κέντρο προκειμένου να μην τους αφήνουν να πλησιάσουν εκεί όπου υπάρχουν καλέσματα.

Οι περιπολίες και τα μπλόκα θα είναι πολλά. Τα drones θα επιτηρούν από αέρος τα σημεία που πιθανόν να υπάρξει συνωστισμός. Έτσι, θα δίνουν On line εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας. Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα τελούν υπό αυστηρή εποπτεία.

Οι ειδικοί διαπραγματευτές θα αναλάβουν αυτού του είδους τις επαφές. Αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της διάλυσης, τότε θα περάσουν στο δεύτερο στάδιο που είναι η επιβολή διοικητικών προστίμων που ξεκινούν από 300 ευρώ για τη μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων ασφαλείας, 3000 για τα φυσικά πρόσωπα ως διοργανωτές συναθροίσεων και φθάνει μέχρι 5000 για τα νομικά πρόσωπα.

Πηγή Protothema.gr

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει