Ενημέρωση με ένα κλικ

Έκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ σε εκκλησίες ενόψει των μεγάλων εορτών

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ετοιμάζει μια σειρά από έκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ σε εκκλησίες ενόψει των μεγάλων εορτών.

Συγκεκριμένα, ήδη έχει εκπονηθεί σχέδιο λήψης έκτακτων μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, ενόψει των εορταστικών ημερών.

Προσωπικά ασχολείται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοιού. Στόχος του υπουργείου είναι να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να μην υπάρξει διασπορά του ιού λόγω συνωστισμού πιστών σε εκκλησίες και μοναστήρια.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο «Χρυσοχοΐδη» περιλαμβάνει αστυνομική παρουσία και ελέγχους σε μεγάλες εκκλησίες και μοναστήρια. Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει δώσει κατευθυντήριες οδηγίες σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας, ιδιαίτερα για τις εκκλησίες των πολιούχων κάθε περιοχής.

Έκτακτα μέτρα για τον εορτασμό της Αγ.Βαρβάρας

Σήμερα, 4 Δεκεμβρίου, γιορτάζει η Αγία Βαρβάρα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συναντήθηκε χθες με τον Δήμαρχο της Αγίας Βαρβάρας Αττικής, προκειμένου να υπάρχει συνεργασία για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά τον εορτασμό.

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με Μητροπολίτη Πειραιά

Ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Πειραιά, προκειμένου στις μεγάλες εκκλησίες του Πειραιά να μην υπάρξει συνωστισμός στις γιορτές του Αγίου Σπυρίδωνα και του Αγίου Νικολάου.

Στις δύο αυτές γιορτές κάθε χρόνο πλήθος πιστών γεμίζει τις εκκλησίες του Πειραιά. Ωστόσο, φέτος η πανδημία δεν επιτρέπει να επαναληφθεί κάτι ανάλογο.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει