Ενημέρωση με ένα κλικ

Λινού: Ο ιός μεταδίδεται ενδοοικογενειακά – Να έχουμε το νου μας στο παραμικρό σύμπτωμα

H Αθηνά Λινού μιλώντας στο OPEN TV, απάντησε στο ερώτημα γιατί, παρά τα μέτρα και το lockdown, οι αριθμοί του κορωνοϊού εξακολουθούν να είναι αυξημένοι στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, η κ.Λινού δήλωσε πως ο ιός «πλέον έχει μπει στα σπίτια μας. Ο ιός μεταδίδεται ενδοοικογενειακά» και τόνισε πως θα πρέπει «να έχουμε το νου μας στο παραμικρό σύμπτωμα».

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των δημοτικών η κ.Λινού σημείωσε: “Όπως είναι σήμερα τα πράγματα, δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν. Πρέπει να μειώσουμε τον συνωστισμό έξω από τα σχολεία”. Μάλιστα, πρότεινε διαφορετικές ώρες προσέλευσης για κάθε τάξη προκειμένου να μην συγχρωτίζονται μαθητές και γονείς στις εισόδους.

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για τις καταγραφές των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ και κατά πόσον αυτές αποδίδουν την πραγματικότητα, η κ. Λινού τόνισε πως δεν πιστεύει ότι αλλοιώθηκαν τα στοιχεία.

«Δεν υπάρχει διαφάνεια στα δεδομένα»

Ωστόσο ανέφερε πως «δεν υπάρχει διαφάνεια στα δεδομένα», εξηγώντας πως δεν δίνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες. Όπως, «μια περιγραφή των τεστ ανά περιοχή, ανά ηλικία κλπ.» ή τόσα κρούσματα θετικά από τα πόσα συνολικά, ώστε να γνωρίζουν οι επιστήμονες πού υπάρχει συρροή.

«Σε άλλες χώρες αυτό γίνεται κι αναλόγως ανοίγουν και κλείνουν περιοχές», πρόσθεσε. Επίσης, σχολιάζοντας το θέμα των τεστ, είπε: «Τεστ γίνονται λίγα και δεν συνταγογραφούνται».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει