Ενημέρωση με ένα κλικ

“Πιθανή άρση του lockdown σε διαφορετικές ημερομηνίες από περιοχή σε περιοχή”

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρθεί το lockdown σε διαφορετικές ημερομηνίες από περιοχή σε περιοχή.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Ακόμα στην Επιτροπή δεν έχουμε συζητήσει πώς θα γίνει το άνοιγμα. Υποθέτω ότι θα το συζητήσουμε αυτές τις μέρες. Η 7η Δεκεμβρίου είναι σε 10 μέρες. Οπότε είναι μια ημερομηνία που μπορούμε να συζητήσουμε αναλόγως πως θα εξελιχθούν τα πράγματα την επόμενη εβδομάδα».

Πως θα γίνει η άρση

Πρόσθεσε, ότι η πιο λογική σειρά για την άρση του lockdown είναι να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία, μετά το λιανεμπόριο και τελευταία η εστίαση.

«Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν. Ειδικά τα παιδιά ταλαιπωρούνται πάρα πολύ με την τηλεκπαίδευση. Τα μαγαζιά είναι πιο εύκολο να ανοίξουν, γιατί μπορεί κανείς να προγραμματίσει πότε θα πάει να ψωνίσει. Τα εστιατόρια και η διασκέδαση είναι λίγο πιο δύσκολο να ανοίξουν. Παρόλο που κατανοώ απόλυτα την ανάγκη και του κόσμου να βγει να ξεσκάσει και τον κλάδο που ταλαιπωρήθηκε περισσότερο από όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετακίνηση από νομό σε νομό

“Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις. Είδαμε ότι οι μετακινούμενοι άνθρωποι φέρανε και την επιδημία. Συνεπώς, είναι λογικό να πει κανείς μια καθαρή περιοχή να μη δέχεται ανθρώπους από άλλο νομό. Δε χρειάζεται να υπάρχουν απαγορεύσεις για να πράξουμε το αυτονόητο για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία”, δήλωσε ο καθηγητής.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει