Ενημέρωση με ένα κλικ

Νέα προθεσμία για αύριο πήρε ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αθήνα

Νέα προθεσμία για αύριο πήρε ο 27 τζιχαντιστής, ο οποίος συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, αύριο τελικά αναμένεται να απολογηθεί, εκτός απροόπτου, ενώπιον του ανακριτή ο 27χρονος που φέρεται να έχει ομολογήσει συμμετοχή του στο ISIS.

Σήμερα, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να απολογηθεί. Επείδη όμως δεν είχε δικηγόρ, του δόθηκε νέα προθεσμία για τον ορισμό συνηγόρου υπεράσπισης.

Ο νεαρός άνδρας διώκεται για δυο κακουργήματα και συγκεκριμένα για “Ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία με δόλο ως τρομοκρατική πράξη”.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει ομολογήσει στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πως είναι ο άνδρας που έχει καταγραφεί σε βίντεο να συμμετέχει σε μία ομαδική δολοφονία τεσσάρων ομήρων από μαχητές του ισλαμικού κράτους το 2014.

Τέλος φέρεται να έχει υποστηρίξει πως αποχώρησε από τις τάξεις του ISIS το 2018, οπότε και ταξίδεψε στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά τους. Πρώτος σταθμός στη χώρα ήταν η Λέσβος, όπου είχε υποβάλει αίτημα ασύλου ως διωκόμενος από τη Συρία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει