Ενημέρωση με ένα κλικ

Μαργαρίτα Θεοδωράκη – Έκκληση για βοήθεια: «Δεν έχω ρεύμα, δεν έχω να φάω»

Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, σε ανάρτησή της στο Facebook κάνει έκκληση για βοήθεια.

Συγκεκριμένα, η Μαργαρίτα γράφει για τις άθλιες συνθήκες που ζεί. Στερούμενη, ακόμη, και ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι της.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ανέβασε στο Facebook δυο φωτογραφίες της, σε μια από τις οποίες απεικονίζεται να διαβάζει με τη βοήθεια μια λάμπας. Οι φωτογραφίες συνοδευόντουσαν με ένα κείμενο στο οποίο εξομολογείται ότι βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσχερή κατάσταση.

«Δεν έχω ρεύμα, δεν έχω φως […]δεν έχω ζεστό νερό να πλυθώ. Και πραγματικά κρυώνω! Ήρθα σε ένα καλό γείτονα για να στείλω το sos! Επίσης δεν έχω να φάω!» γράφει χαρακτηριστικά.

Οι διαδικτυακοί φίλοι της σχολίασαν ρωτώντας αν όσα αναφέρει είναι αλήθεια ή όχι. Την ανάρτηση σχολίασε μάλιστα και ο αδελφός της, Γιώργος Θεοδωράκης, ο οποίος έγραψε «Έρχομαι να βοηθήσω. Στα κομμάτια ο κορονοϊός. Έρχομαι!»

Ειδικότερα, η ανάρτηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη

«Είμαι η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ετών 62. Η ΔΕΗ χθες μου έκοψε το ρεύμα και δεν έχω ούτε τηλέφωνο, ούτε ιντερνέτ. Δεν έχω ρεύμα, δεν έχω φως, δεν έχω να μαγειρέψω, δεν έχω ψυγείο, δεν έχω ζεστό νερό να πλυθώ. Και πραγματικά κρυώνω! Ήρθα σε ένα καλό γείτονα για να στείλω το sos! Επίσης δεν έχω να φάω! Περισσότερο τα 22 σκυλάκια και τα 35 γατάκια! Δεν έχουμε απολύτως τίποτα! Ούτε ένα σεντ… Τίποτα απολύτως τίποτα! Ζητάμε κάποια βοήθεια! Σας ευχαριστούμε πολύ! Δεν έχω κινητό. Μιας φίλης… Σας παρακαλώ πολύ αναρτήστε το στο προφίλ σας! Κάποιος ίσως μας βοηθήσει. Help!».

Το 2019 σε μία συνέντευξή της στον Αντώνη Μποσκοΐτη, αναφερόμενη στη σχέση της με τα χρήματα, είχε πει: «είναι μία δυστυχία… Εγώ δυστυχώς κληρονόμησα τα σπίτια που έφτιαξε ο πατέρας μου με τον κόπο του και τον ιδρώτα του. Πρέπει όμως να συντηρηθούν και έγινα σκλάβα του χρήματος ακριβώς για τη συντήρηση τους. Δουλεύουμε τα καλοκαίρια και μετά από κάθε Δεκέμβρη, είμαστε ταπί. Με δανεικά! Κρατάμε τεφτεράκι στον κρεοπώλη, στο φαρμακείο. Είμαστε σε φρικτή κατάσταση, γιατί πώς; Από πού να τα βρούμε τα λεφτά;».

Μετά την ανησυχητική ανάρτησή της, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη διευκρίνισε σε συνέντευξή της, ότι ο λόγος για τον οποίο έχει περιέλθει στην κατάσταση αυτή είναι η ακύρωση των συναυλιών που είχε προγραμματίσει λόγω κορονοϊού. Να σημειωθεί ότι, το επάγγελμά της είναι παραγωγός συναυλιών.

«Ο Γολγοθάς μας ξεκίνησε από τον περασμένο Φεβρουάριο. Λόγω της συμπλήρωσης των 95 ετών από τη γέννηση του πατέρα μου, είχαμε κλείσει 45 συναυλίες. Εξαιτίας όμως του κορονοϊού οι συναυλίες αυτές κατέληξαν από 45 σε… 5, από τις οποίες οι τρεις είναι απλήρωτες. Πώς να ζήσουμε; Πώς να δώσω τα χρήματα για τον ΕΝΦΙΑ, για την περίθαλψη του πατέρα μου; Τα πάντα έχουν πέσει στο κεφάλι μου. Μας έκοψαν λοιπόν το ρεύμα, φαγητό δεν έχουμε ούτε για μας ούτε για τα ζώα που περιθάλπω. Αν μας κόψουν και το νερό, δε μου μένει τίποτα άλλο παρά να δέσω μια θηλιά στο λαιμό μου και να πεθάνω» δήλωσε.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2543926972564168&id=100008406698129

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More