Ενημέρωση με ένα κλικ

Ιερέας σηκώνει παιδάκι να φιλήσει τη σορό του Μητροπολίτη Λαγκαδά που πέθανε από κορονoϊό

Ιερείς που παραβρέθηκαν στην κηδεία του Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη αγνόησαν τα μέτρα για τον κοροναϊό και βρέθηκαν εντός του ναού χωρίς μάσκες.

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, αφότου είχε διαγνωσθεί θετικός στον κοροναϊό. Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά την Παρασκευή είχε κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», ενώ έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, όπως σακχαρώδη διαβήτη και καρδιολογικά.

Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε με αυξημένα μέτρα προστασίας για τον κοροναϊό, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος. Δυστυχώς, δεν έλειψαν και οι παραφωνίες από ιερείς που δεν τηρούσαν τα μέτρα για τον ιό.

Την τελετή κατέγραψε η ίδια η Μητρόπολη Λαγκαδά και μετέδωσε το βίντεο στο YouTube. Σε αυτό, από τα πρώτα λεπτά (6’23) ιερέας φαίνεται να οδηγεί ένα μικρό παιδί στο σημείο όπου είχε τοποθετηθεί η σορός του μητροπολίτη, το οποίο σηκώνει στα χέρια προκειμένου να ασπαστεί τα άμφια του εκλιπόντος.

Δευτερόλεπτα αργότερα ωστόσο, ο ιερέας βγάζει τη μάσκα του. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως οι άνδρες που μετέφεραν το φέρετρο του Μητροπολίτη Λαγκαδά ήταν ντυμένοι με ιατρικές στολές, μάσκα και γάντια για λόγους προστασίας.

Στη συνέχεια του βίντεο από την κηδεία του Μητροπολίτη Λαγκαδά, φαίνονται τουλάχιστον τρεις ιερείς. Μεταξύ των οποίων και ο Μητροπολίτης Σερρών, που δεν φορούν καθόλου μάσκα, ενώ τελούν τη Λειτουργία.

Δείτε το στιγμιότυπο στο 6.23′

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει