Ενημέρωση με ένα κλικ

Ρόδος: Κλείνει η δομή για τους μετανάστες στα παλιά Σφαγεία τον Νοέμβριο

Κλείνει τον Νοέμβριο  η άτυπη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα παλιά Σφαγεία. Αυτό  δήλωσε στο “Notos News“ και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Παππάς μετά τη διαβεβαίωση που έλαβε από τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μανώλη Λογοθέτη.

Ο χώρος θα εκκενωθεί θα καθαριστεί και θα είναι υπό την εποπτεία του Δήμου Ρόδου.
«Έχουμε μιλήσει με τον κ. Λογοθέτη. Ήδη έχουν φύγει κάποιοι μετανάστες και πρόσφυγες σε άλλες δομές στο κέντρο. Η συνεννόηση με τον Γενικό Γραμματέα  Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο είναι να κλείσει πλέον η δομή και να μην μένει κανείς σε αυτό τον τραγικό και απαράδεκτο χώρο», δήλωσε ο κ. Παππάς που έχει ενημερώσει για το θέμα αυτό τόσο το δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη όσο και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

«Το κλείσιμο προσδιορίζεται μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Θα κλείσει ο χώρος. Επίσης δεν θα δίνεται άσυλο σε αυτούς που έρχονται στο νησί. Ο χώρος θα καθαριστεί  και θα σφραγιστεί», τόνισε.

Σε ερώτηση για την κλειστή δομή στη  Λέρο και τις αντιδράσεις ο κ. Παππας δήλωσε:
«Ο δήμαρχος δέχθηκε να υπάρχει το ΚΥΤ στην περιοχή του.  Δεν μπορεί οι άνθρωποι που δέχθηκαν αυτό να αντιδρούν τώρα για την κλειστή δομή. Τώρα η κατάσταση, οργανώνεται στο νησί και ο πληθυσμός των μεταναστών και των προσφύγων έχουν μειωθεί. Η νέα δομή θα είναι κάτι τελείως διαφορετική σωστή και αναβαθμισμένη. Δεν θα  υπάρχει πια αυτό το χάλι στο νησί. Η δημοτική αρχή αντιδρά στη Λέρο μεν αλλά στη Αθήνα δέχεται τα πάντα. Ας φροντίσει να κάνει έργα στο νησί. Η  Λέρος έχει δεκάδες προβλήματα και ανάγκη από πολλά έργα».

Ο κ. Γιάννης Παππάς απάντησε και σε όσους τον επέκριναν για την τοποθέτησή του πρόσφατα για το μεταναστευτικό.

«Η τοποθέτησή του έγινε στην επιτροπή δημόσιας διοίκησης δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης μετά την ενημέρωση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη  για τα νέα κλειστού τύπο ΚΥΤ στα νησιά. Δεν άντεξα γιατί άκουσα πολλά fake δεδομένα από την αντιπολίτευση και απάντησα.

Εγώ δεν κρύβομαι σε γραφεία. Έκανα περιοδεία στα νησιά και μίλησα με τους κατοίκους για το πρόβλημα. Το ίδιο έκανα και στη Λέρο και την Κω. Επισκέφθηκα  τα ΚΥΤ και συνεδρίασα  με τις διοικήσεις τους για την κατάσταση. Είδα τη βελτίωση που υπάρχει αφού έχουν αποσυμφορηθεί από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Επίσης είναι εντατικότερη η φύλαξη των συνόρων. Είναι τώρα σαφείς οι εντολές στο Λιμενικό Σώμα».

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει