Ενημέρωση με ένα κλικ

«Νύχτα εφιάλτης» από τις συγκεντρώσεις Ρομά στη χώρα – Επεισόδια για τη δολοφονία του 18χρονου

Oμάδες Ρομά διαμαρτυρήθηκαν για τον φόνο του 18χρονου στην Μεσσήνη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση και επεισόδια, με φωτιές σε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων, το απόγευμα τις Παρασκευής (09/10).

Συγκεκριμένα εκτός από τη Λαμία, οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες έλαβαν χώρα τόσο στη λεωφόρο Αθηνών, στα όρια μεταξύ Άνω Λιοσίων και Αχαρνών στο Ζεφύρι όσο και στην Εθνική Οδό Κορίνθου -Πατρών, καθώς και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Άμεσα έσπευσαν στα σημεία δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, με αποτέλεσμα ωστόσο η ένταση να αυξηθεί.

Αξίζει να αναφερθεί πως τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά από σκάγια στα Μέγαρα.

Στη Λαμία

Μερικές δεκάδες Ρομά εβαλαν φωτιά στο οδόστρωμα στήνοντας οδοφράγματα στην Λεωφόρο Ελευθερίας και καίγοντας ξερόχορτα, ξύλα, κάδους αλλά και λάστιχα διαμαρτυρόμενοι για την απώλεια ζωής του 18χρονου που σκότωσε 63χρονος στην Πιπερίτσα του Δήμου Μεσσήνης, την περασμένη Δευτέρα, ζητώντας δικαιοσύνη. Μια ώρα περίπου μετά  επιτέθηκαν με πέτρες και λοστάρια σε δύο αυτοκίνητα στο ύψος της Έκθεσης Λαμίας σπάζοντας τζάμια και προκαλώντας φθορές στο αμάξωμα.

Στα σημεία βρέθηκε έντονη αστυνομική δύναμη αλλά και η πυροσβεστική υπηρεσία σε μια βραδιά οπου υπήρξε μεγάλη ανησυχία για την εξέλιξη της.

ΠΗΓΗ: lamianow.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει