Ενημέρωση με ένα κλικ

Με συνοδεία Ελληνικών F16 η πτήση του Αμερικανικού Β52

Στο πλαίσιο της δραστηριότητας ALLIED SKY

Την συνοδεία του Αμερικανικού βομβαρδιστικού Β-52, από τέσσερα ελληνικά μαχητικά F-16 BLK 52+, ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο της δραστηριότητας ALLIED SKY, «επιδεικνύοντας τους ισχυρούς συμμαχικούς δεσμούς των κρατών μελών του ΝΑΤΟ».

Η επιχείρηση συνοδείας πραγματοποιήθηκε με πτήση εντός του FIR Αθηνών, ξεκινώντας νότια της Χίου και εν συνεχεία με πτήση άνωθεν των Κυκλάδων, της Πελοποννήσου, των Επτανήσων, της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, των Σποράδων και της Μακεδονίας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρει:

«Στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αεροπορικής Αστυνόμευσης της Χώρας μας με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, τα Ελληνικά Α/Φ συνόδευσαν το Αμερικανικό Βομβαρδιστικό και κατά τη διάρκεια της πτήσης του στο FIR της γείτονος χώρας».

Επί του γεγονότος τοποθετήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, με ανάρτηση του, την οποία αναδημοσίευσε και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More