Ενημέρωση με ένα κλικ

Εντοπισμός 50 κρουσμάτων κορονοϊού σε εταιρία της Θεσσαλονίκης

Το OPEN ανέφερε ότι όλοι όσοι είναι θετικοί στον ιό είναι και καραντίνα στα σπίτια τους.

Ο εντοπισμός 50 κρουσμάτων κορονοϊού ανακοινώθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, με τα κρούσματα να εντοπίζονται σε εταιρία η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και τυποποίηση βρώσιμης επιτραπέζιας ελιάς.

Τα 50 κρούσματα προέρχονται από σύνολο 300 εργαζομένων, ενώ όλα ξεκίνησαν μετά την επιστροφή 2 εργάτριων από την Αλβανία, οι οποίες μετά τις διακοπές τους στην Αλβανία εμφάνισαν συμπτώματα.

Οι ίδιες επισκέφθηκαν το κέντρο υγείας Πολύγυρου όπου διαπιστώθηκε πως ήταν θετικές στον ιό. Με την γνωστοποίηση του γεγονότος στον ιδιοκτήτη του εργοστασίου δόθηκε εντολή για εξέταση όλων των εργαζομένων, ενώ σταμάτησε κάθε λειτουργία της επιχείρησης και έγινε απολύμανση των χώρων.

Το OPEN ανέφερε ότι όλοι όσοι είναι θετικοί στον ιό είναι και καραντίνα στα σπίτια τους.

Στο OPEN εμφανίστηκε και η νομική σύμβουλος της εταιρίας, δηλώνοντας ότι πρόκειται για 50 εργαζομένους, οι οποίοι είναι σε καραντίνα, ενώ εξετάστηκαν και οι συγγενείς τους, παρόλο που δεν εργάζονται στην εταιρεία. Όπως σημείωσε η εταιρεία έλαβε όλα τα μέτρα και έχει γίνει απολύμανση.

Παράλληλα σημείωσε:

«Ήταν δύο κυρίες οι οποίες στις άδειες τους είχαν πάει στην Αλβανία και βρέθηκαν θετικές, ήταν τα δύο πρώτα κρούσματα που εντοπίστηκαν θετικά, είχαν πάει στο νοσοκομείο Πολυγύρου. Από εκεί και πέρα όμως όταν έχουμε 50 άτομα δεν μπορούμε να πούμε ότι αποκλειστικός υπαίτιος ήταν μόνο αυτές οι δύο κυρίες».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει