Ενημέρωση με ένα κλικ

Τραγωδία στο Μάτι: Διάλογοι-φωτιά για απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την τραγωδία στο Μάτι με τους 102 νεκρούς, η «Καθημερινή» έφερε στη δημοσιότητα διαλόγους-φωτιά και στοιχεία που δείχνουν απόπειρα συγκάλυψης της έρευνας σχετικά με τα τυχόν λάθη και παραλείψεις που έγιναν το βράδυ της 23ης Ιουλίου του 2018.

«Θάψ’ τα μην μπλέξεις, σου μεταφέρω άνωθεν εντολές πολιτικές, ‘από το υπουργείο’, μην δείξεις ονόματα, θα τα βάλεις με την περιφερειάρχη, φτιάχτ’ τα απλά, ο άνεμος, τα πεύκα μέσα στα σπίτια, τα αυθαίρετα και μην γράψεις για ευθύνες ανωτέρων σου, θες καμιά δυσμενή;», αναφέρεται χαρακτηριστικά στους σοκαριστικούς διαλόγους.

«Σε κάλεσα λοιπόν για να σε ξυπνήσω. Σε έχω στην άκρη της καρδιάς μου, και θα σε στηρίξω γιατί είσαι εξελίξιμος, έχεις τα προσόντα για να φτάσεις στην ηγεσία(…)», λέει αρχικά σύμφωνα με το δημοσίευμα ο τέως αρχηγός της Πυροσβεστικής, ο οποίος όμως μετά αλλάζει εντελώς στάση, λέγοντας του: «Πού πας να δείξεις ικανότητες με τα θηρία; Με 100 νεκρούς. Πού πας, ρε;».

Σε αυτό το σημείο ξεκινούν μάλιστα και οι απειλές: «Eαν γράψεις για ευθύνες των ανωτέρων σου όλοι θα μαζευτούμε και θα σε σκίσουμε».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει