Ενημέρωση με ένα κλικ

Τα ιπτάμενα κομάντο της ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζονται για απογείωση (ΦΩΤΟ)

Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο και για την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος

Στην στρατιωτική βάση Δεκελείας (αεροδρόμιο Τατοϊου) στις εγκαταστάσεις της Αερολέσχης Αθηνών φιλοξενήθηκε και πραγματοποιήθηκε το 5ο σχολείο Αλεξιπτωτιστών-Αστυνομικών 2020 το οποίο διοργανώνει η Λ.Ε.Κ.ΑΛ για τα μέλη της και τα μέλη των λεσχών της Π.Ο.Ε.Δ σε συνεργασία με τη σχολή Αλεξιπτωτιστών “Έλληνες Αεροδύτες”. Συνολικά συμμετείχαν δεκαπέντε (15) αστυνομικοί όπου παρακολούθησαν τα θεωρητικά μαθήματα και πρακτική εδάφους του σχολείου.
Ρεπόρταζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Όπως όλα τα προηγούμενα σχολεία έτσι και αυτό αποτελείται από δύο μέρη εκπαίδευσης. Το θεωρητικό και το πρακτικό κομμάτι. Αυτό το Σαββατοκύριακο λαμβάνει χώρα η θεωρητική εκπαίδευση στατικού ιμάντα από τους εκπαιδευτές. Η Μαρία Καμπούροβα, ο Κατσαρός Νικόλαος και ο Κούκος Ηλίας είναι οι εκπαιδευτές του 5ου σχολείου Αλεξιπτωτιστών-Αστυνομικών. Το σύνθημα των εκπαιδευτών είναι πως η πτήση με αλεξίπτωτο αποτελεί ένα από τα πιο ασφαλές αθλήματα που τα μόνο όπλα που χρειάζονται είναι η γνώση, υπομονή, επιμονή και η αυτοσυγκέντρωση.
Τέλη Ιουλίου, στο αεροδρόμιο Χορτερού “Αεροδρομίου ΜΟΚΚΑ” Σιδηρόκαστρο Σερρών οι αστυνομικοί θα κληθούν να πραγματοποιήσουν τρία επιτυχή άλματα για να ολοκληρώσουν το σχολείο και να λάβουν την πτέρυγα και το δίπλωμα αλεξιπτωτιστή.
Στο σχολείο εκπαίδευσης παρέστη και ο Αστυνομικός Διευθυντής της υπηρεσίας εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ, Εμμανουήλ Κονσολάκης καθώς και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), Άγγελος Κεντιστός. Ο πρώτος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό: Θεωρώ χρήσιμο και σκόπιμο όλοι να έχουν λάβει εκπαίδευση στα εναέρια μέσα. Να γνωρίζετε πως εάν μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε οτιδήποτε αφορά τα εναέρια μέσα, θα το κάνουμε! Εύχομαι καλή δύναμη, καλές πτήσεις και προσγειώσεις!
Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο και για την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος καθώς οι Αστυνομικοί-Αλεξιπτωτιστές πλέον θα αποτελούν κομμάτι της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος.
Το παρόν έδωσε και το μέλος του Δ.Σ της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, Γιάννης Δρακόπουλος ο οποίος ενημέρωσε τους συναδέλφους του για τη συνεργασία της Ένωσης με την ομάδα Αλεξιπτωτιστών-Αστυνομικών.
Γ. Δρακόπουλος: Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την ανταπόκριση που υπάρχει από τους συναδέλφους και είμαι σίγουρος πως με τη βοήθεια και την τεχνογνωσία των άλλων δύο μελών της επιτροπής, Μαστροθανάση Αντώνιο και Τζαμαλή Παναγιώτη θα αναδειχθεί και ο αλεξιπτωτισμός ως ένα ακόμη άθλημα της Ένωσης. Η Αθλητική Ένωση θα αποτελέσει αρωγό της προσπάθειας των Αστυνομικών-Αλεξιπτωτιστών τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο.
Πηγή: Securitynews.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει