Ενημέρωση με ένα κλικ

Σύλληψη 51χρονου για αρχαιοκαπηλία

Στη σύλληψη ενός 51χρονου, με την κατηγορία της αρχαιοκαπηλίας, στις Σέρρες προσχώρησε η ΕΛΑΣ, μιας και στην κατοχή του είχε 44 αρχαία νομίσματα που χρονολογούνται από 15ο εώς τον 19Ο αιώνα.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΕΛΑΣ

Στη σύλληψη ατόμου που δραστηριοποιούταν σε αρχαιοκαπηλικές πράξεις και κατείχε αρχαία αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την «Προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» προχώρησαν έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας συνέλαβαν έναν 51χρονο ημεδαπό σε χωριό των Σερρών καθώς σε έρευνες που πραγματοποίησαν με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, στην οικία του, σε αποθηκευτικό χώρο αλλά και σε αυτοκίνητο που οδηγούσε, ιδιοκτησίας της συζύγου του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 44 αρχαία νομίσματα, εκ των οποίων τα 29 εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», σύμφωνα με γνωμάτευση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, καθώς επίσης και 5 ανιχνευτές μετάλλων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

α) επτά (7) αργυρά,

β) δεκατρία (13) χάλκινα και

γ) εννιά (9) ορειχάλκινα νομίσματα τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο εώς τον 19Ο αιώνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ενώ τα κατασχεθέντα αρχαία νομίσματα και αντικείμενα θα αποσταλούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών για φύλαξη, εξέταση και τελική αρχαιολογική και εμπορική εκτίμηση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει