Ενημέρωση με ένα κλικ

Σύλληψη 2 αστυνομικών για συμμετοχή σε κύκλωμα ηλεκτρονικών απατών

Παραμένουν υπό κράτηση

Στη σύλληψη 2 αστυνομικών προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., με τους συλληφθέντες να κατηγορούνται για συμμετοχή σε κύκλωμα το οποίο διέπραττε απάτες μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, αποκομίζοντας εκτιμώμενο κέρδος άνω των 200.000 ευρώ.

Η αποκάλυψη προήλθε από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι προχώρησαν στις συλλήψεις τόσο των αστυνομικών όσο και τριών ιδιωτών, με την δικογραφία να περιλαμβάνει άλλα τέσσερα πρόσωπα.

Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι μέλη του κυκλώματος κατηγορούνται ότι αγόραζαν, μέσω ιστοσελίδων του Διαδικτύου, «χακαρισμένους» κωδικούς PIN από ΙΒΑΝ τραπεζικών λογαριασμών οι οποίοι ανήκαν σε ιδιώτες.

Στη συνέχεια, με τους συγκεκριμένους κωδικούς προέβαιναν είτε οι ίδιοι είτε άλλα πρόσωπα σε διαδικτυακές αγορές ή πλήρωναν λογαριασμούς υπηρεσιών κοινής ωφελείας, όπως για παράδειγμα ΔΕΗ ή και λογαριασμούς εφορίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το κύκλωμα εισέπραττε «μίζα» η οποία κυμαινόταν από 30% έως 40% για κάθε διαδικτυακή συναλλαγή.

Οι επωφελούμενοι κατά τη δικογραφία, φαίνεται να ξεπερνούν τους 100.

Η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε στις αρχές του 2019 μετά από εγκλήσεις θυμάτων και ενός τραπεζικού ιδρύματος.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης, ο οποίος τους απήγγειλε κατά περίπτωση κατηγορίες για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη μέσω υπολογιστή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, απάτη σε βαθμό πλημμελήματος, παράνομη πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα κ.ά.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε απολογία σε ειδικό ανακριτή, απ’ όπου πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την επόμενη εβδομάδα.

Μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει