Ενημέρωση με ένα κλικ

Σύλληψη 61χρόνου για πλαστογραφία και κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων

Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι ο συλληφθείς διατηρούσε κατάστημα μίνι μάρκετ στην περιοχή του Νέου Κόσμου ως «βιτρίνα» για την ταχυδρομική αποστολή των εγγράφων

Στη σύλληψη ενός 61χρόνου Σύρου, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης στον Νέο Κόσμο, με τον συλληφθέντα να κατηγορείται για πλαστογραφία και κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.

Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε μετά από διερεύνηση πληροφοριών έρευνας των γερμανικών αρχών, η οποία αφορούσε τη διεθνή διακίνηση και εμπορία πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων από την Ελλάδα στη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Europol με την κωδική ονομασία «Operation KOSMOS».

Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι ο συλληφθείς διατηρούσε κατάστημα μίνι μάρκετ στην περιοχή του Νέου Κόσμου ως «βιτρίνα» για την ταχυδρομική αποστολή, κατά παραγγελία, πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων από την Ελλάδα προς διάφορες χώρες.

Έλεγχοι σε διεθνές κέντρο συλλογής και διανομής ταχυδρομικών δεμάτων της Γερμανίας, οδήγησαν στον εντοπισμό 26 ταχυδρομικών δεμάτων τα οποία περιείχαν συνολικά 56 πλαστά ή νοθευμένα ταξιδιωτικά και διοικητικά έγγραφα, διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών.

Τα έγγραφα είχαν κοινό αποστολέα το ύποπτο κατάστημα-«βιτρίνα» στον Νέο Κόσμο.

Έρευνες σε κατοικίες και κατάστημα στην Αττική, οδήγησαν στον εντοπισμό και την κατάσχεση ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων αμφιβόλου γνησιότητας, ταχυδρομικούς φακέλους με διευθύνσεις οι οποίες χρησιμοποιούνταν για τις ταχυδρομικές αποστολές, ιδιόχειρων σημειώσεων με λεπτομέρειες σχετικά με τις διανομές των εγγράφων και κινητών τηλεφώνων.

Ο συλληφθείς μετά τον σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος του, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει