Ενημέρωση με ένα κλικ

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ σκαρφάλωσε σε πολυκατοικία και διέσωσε 92χρονη!

Με τόλμη, αυταπάρνηση και αφοσίωση στο καθήκον, αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Ανατολικής Θεσσαλονίκης σκαρφάλωσε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Καλαμαριά και διέσωσε ηλικιωμένη γιαγιά.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 29/06/2020 το Κέντρο Λήψης Σημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, έλαβε σήμα για διάσωση ηλικιωμένης στη Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Στο σημείο έσπευσε άμεσα η ομάδα ΔΙ.ΑΣ Ανατολικής Θεσσαλονίκης με δύο δίκυκλα και τέσσερα αστυνομικούς.

Φθάνοντας επί της οδού Καπετανίδου, διαπίστωσαν ότι στο διαμέρισμα πολυκατοικίας που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο, ηλικιωμένη ηλικίας 92 ετών ήταν πεσμένη σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Η ηλικιωμένη είχε βγει στο μπαλκόνι και για κακή της τύχη έπεσε, χτύπησε και έσπασε το πόδι της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλέσει για βοήθεια και να γίνει αντιληπτή από τους γείτονες μετά από 3 ώρες!

Να σημειωθεί, ότι στο σημείο κλήθηκαν συγγενικά της μέλη, τα οποία αδυνατούσαν να εισέλθουν εντός της οικίας, καθώς η ηλικιωμένη είχε κλειδώσει και αφήσει στη πόρτα τα κλειδιά!

Δίχως να χάσει καθόλου χρόνο και εμπιστευόμενος τις δυνάμεις, τη φυσική κατάσταση και το γεγονός ότι είναι αθλητής, ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, σύμφωνα με την επίσημη αναφορά της ΕΛ.ΑΣ “Αναρριχήθηκε μέσω των σωληνώσεων στον 2ο όροφο και κατάφερε να εισέλθει εντός της οικίας. Ο αστυνομικός, προσέφερε άμεσα τις πρώτες βοήθειες στην ηλικιωμένη και κάλεσε στον ασύρματο το ΕΚΑΒ”.

Το Securitynews.gr συνομίλησε με τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ προσπαθώντας να σκιαγραφήσει τις πρώτες του σκέψεις μετά τη διάσωση. Όπως ανέφερε ο αστυνομικός:

“Δεν δίστασα καθόλου να προβώ στις απαραίτητες ενέργειες για τη διάσωση της ηλικιωμένης, καθώς από τη μια είχα την έγκριση του προϊσταμένου μου, πράγμα πολύ σημαντικό και από την άλλη από την πρώτη στιγμή ένιωσα και αντιλήφθηκα το περιστατικό σαν να κινδυνεύει δικός μου άνθρωπος”.

Εν κατακλείδι, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ για ακόμη μια φορά επέδειξε σθένος και κουράγιο αψηφώντας μέχρι και τους νομους της Φυσικής, βάζοντας τα γυαλιά σε όσους ακόμη και σήμερα θεωρούν την θεωρούν υποβαθμισμένη και δίχως λόγο ύπαρξης.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: securitynews.gr 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει