Ενημέρωση με ένα κλικ

Ανησυχία στην Κοζάνη από την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού

Από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι το κρούσμα Σέρβικης καταγωγής, ήταν διερχόμενος και δεν έμεινε σε κάποιο κατάλυμα της Δυτικής Μακεδονίας

Προβληματισμό προκαλούν στην Κοζάνη τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού.

Ανακοίνωση του συντονιστή ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, γνωστοποιεί την ύπαρξη 9 νέων κρουσμάτων στην Περιφέρεια.

Ο ίδιος τοποθετεί τα 9 κρούσματα ως ένα στην Καστοριά, 4 στην Κοζάνη, 3 σε χωριά στην ευρύτερη περιοχή και ένα εισαγόμενο κρούσμα από την Σερβία. Από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι το κρούσμα Σέρβικης καταγωγής, ήταν διερχόμενος και δεν έμεινε σε κάποιο κατάλυμα της Δυτικής Μακεδονίας.

Το σύνολο κρουσμάτων στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, από τις 24 Ιουνίου 2020 μέχρι σήμερα, ανέρχεται σε 36, εκ των οποίων τα 25 αποτελούν κάτοικοι του νομού Καστοριάς, 10 κάτοικοι του νομού Κοζάνης και ένα είναι Σερβικής καταγωγής.

Ο κ. Ρωμιόπουλος χαρακτηρίζει όλα τα νέα θετικά κρούσματα του νομού Κοζάνης «συμπτωματικά με ήπια έως μέτρια συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος».

Εκ του συνόλου των κρουσμάτων 3 νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολούθηση.

Μεταξύ των εννέα νέων θετικών κρουσμάτων, τα δύο είναι εισαγόμενα από τη Σερβία, ενώ για τα υπόλοιπα επτά δεν αναφέρεται πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό, ούτε επαφή με θετικό κρούσμα.

«Τα συγκεκριμένα περιστατικά χαρακτηρίζονται ως ορφανά», τόνισε ο κ. Ρωμιόπουλος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει