Ενημέρωση με ένα κλικ

Αυτό είναι το νέο ημερολόγιο για τις πληρωμές φόρων

Μέχρι και τις 20 Ιουλίου οι φορολογούμενοι θα δουν στο taxisnet τις νέες προθεσμίες πληρωμής του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων αλλά και τη δυνατότητα εφάπαξ εξόφλησης με την παροχή έκπτωσης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις που κατατέθηκαν πρόσφατα στη Βουλή και σύντομα αναμένεται να ψηφιστούν και να δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης:

– ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων θα εξοφληθεί φέτος σε οκτώ μηνιαίες δόσεις από τον Ιούλιο έως και τον Φεβρουάριο 2021. Με το ημερολόγιο προθεσμιών που εμφανίζεται τώρα στο taxisnet ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων θα πρέπει να εξοφληθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, τον Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο. Το συνολικό ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι σε φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ

– οι φορολογούμενοι που θα εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος στο σύνολό του έως το τέλος Ιουλίου, δηλαδή εντός της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης, θα έχουν έκπτωση 2% στο συνολικό οφειλόμενο ποσό φόρου. Η σχετική έκπτωση θα εμφανιστεί στο taxisnet προς το τέλος Ιουλίου

-ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις, από τον Σεπτέμβριο έως και τον Φεβρουάριο 2021. Με το υφιστάμενο ημερολόγιο πληρωμής του φόρου ακινήτων, η εξόφληση γίνεται σε πέντε μηνιαίες δόσεις.

– ο φόρος εισοδήματος των νομικών προσώπων θα εξοφληθεί φέτος σε οκτώ μηνιαίες δόσεις, από τον Ιούλιο έως και τον Φεβρουάριο 2021. Το υφιστάμενο ημερολόγιο πληρωμής του φόρου εισοδήματος των επιχειρήσεων προβλέπει την εξόφληση του φόρου από τον Ιούλιο έως και τον Δεκέμβριο

Οι φορολογούμενοι που έχουν δυσκολία να εξοφλήσουν εγκαίρως τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, μπορούν να κάνουν χρήση της έντοκης πάγιας ρύθμισης οφειλών.

Για τις τακτικές φορολογικές οφειλές, όπως είναι ο φόρος εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ, οι φορολογούμενοι μπορούν να τίς ρυθμίσουν σε έως 12 δόσεις με επιτόκιο στο επίπεδο του 4,5% και σε έως 24 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο της τάξης περίπου του 6%. Για τη ρύθμιση των φορολογικών οφειλών δεν είναι προαπαιτούμενο να καταστεί μια οφειλή ληξιπρόθεσμη. Μπορεί να ρυθμιστεί και πριν την εκπνοή της προθεσμίας εξόφλησης της πρώτης δόσης και των επόμενων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει