Ενημέρωση με ένα κλικ

Στο κρατητήριο του «Ελ. Βενιζέλος» Ουκρανοί που ταξίδεψαν στην Ελλάδα παρά την απαγόρευση

Προσωρινά κρατούμενοι είναι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 17 Ουκρανοί πολίτες, ανάμεσά τους και παιδιά, που αγνοώντας την απαγόρευση που είναι σε ισχύ ταξίδεψαν στην Ελλάδα.

Οι τουρίστες, 15 ενήλικες και 2 παιδιά, αρνήθηκαν να υπογράψουν τα συναινετικά έγγραφα και να επιστρέψουν ως όφειλαν στην πατρίδα τους κι απαίτησαν να τους επιτραπεί η παραμονή στη χώρα μας. Κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό από τις ελληνικές Αρχές και από τις 4 Ιουλίου κρατούνται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των κρατητηρίων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, δύο αεροπορικές εταιρείες πουλούσαν εισιτήρια στην αγορά του Κιέβου με αποτέλεσμα οι 17 Ουκρανοί, που δεν γνώριζαν ότι αγνοούν τις προϋποθέσεις για να έρθουν στην Ελλάδα, αγόρασαν τα εισιτήρια και ταξίδεψαν με την πτήση από Κίεβο για Αθήνα.

Μόλις η πτήση τους προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, τα 17 άτομα ενημερώθηκαν από τις Αρχές του αεροδρομίου ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και ότι αγνόησαν τις απαγορεύσεις με αποτέλεσμα να κρατούνται στο κρατητήρια του «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τι αναφέρει η πρεσβεία της Ουκρανίας

Σύμφωνα με την ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα, οι αεροπορικές εταιρείες πουλούσαν από λάθος στην αγορά τα εισιτήρια και οι συγκεκριμένοι πολίτες δεν γνώριζαν ότι παρά το γεγονός πως επιτρέπονται οι πτήσεις για ειδικούς λόγους (υγείας για παράδειγμα), εκείνοι είναι οι τουρίστες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Αμέσως, σύμφωνα με την πρεσβεία της Ουκρανίας, οι αεροπορικές εταιρείες αναγνώρισαν το λάθος τους και έτσι οι 17 Ουκρανοί την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη θα επιστρέψουν στο Κίεβο. 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει